Menu
Koronahoitopuhelin: 019 226 0099

Lapset ja nuoret

Kuuntele ja katsele satu

Kuuntele ja katsele mäntsäläläisen Jyrki Teeriahon kirjoittama tarina, jossa Onni ja Sofia perustavat marjajogurttijäätelöpuristamon. Lukija: Riitta Manninen.

Satutuokiot ovat tauolla toistaiseksi 

Tiedotamme satutuokioiden jatkumisesta Ajankohtaista-osiossa.

 Herra Hirven lukudiplomi

Herra HirviHerra Hirven lukudiplomi on Mäntsälän alakoulujen kirjallisuuskasvatuksen väline, joka on luotu koulun ja kirjaston yhteistyönä.

Diplomilistat päivitetään kirjastossa parin vuoden välein. Jokaiselle luokalle on valittu eritasoista ja erilaisia aihepiirejä käsittelevää luettavaa erilaisten kirjallisten genrejen sisältä.  Kirjoja hakiessasi saat etsintäapua kirjaston neuvonnasta. Kirjalistoissa olevat kuvat opastavat omatoimista etsijää oikeille hyllypaikoille.  Jos luokassa on sovittu, oppilas voi myös itse valita luettavan kirjan listan ulkopuolelta.

Koska Diplomikirjoilla voi olla huima kysyntä, usein kannattaa tehdä omista toivekirjoistaan varauksia. Kirkes -kirjastoista saapuvat lasten aineiston varaukset tulevat nopeasti ja maksutta haettavaksi Mäntsälän kirjastosta tai kirjastoautosta.
 
Lukudiplomilistat:

1.luokka
2.luokka
3.luokka
4.luokka
5.luokka
6.luokka


E-kirjat

Lisätietoa Peda.net

Lukukoira Eetu 

eetu5pienempi

Eetun vastaanotot ovat joka toinen maanantai klo 18-19 kouluvuoden aikana.
Eetulle voi varata ajan kirjastosta:
                               - soittamalla numeroon 040 314 5376
                               - sähköpostilla kirjasto(at)mantsala.fi.
Mahdollisista poikkeuksista tiedotamme Ajankohtaista-osiossa.

Lukukoira Eetu on kääpiösnautseri. Eetu kävi Suomen kennelliiton lukukoirakoulutuksen ja on virallinen lukukoira. Merkkinä tästä Eetu kantaa keltaista lukukoiran huivia.

Eetu on luonteeltaan rauhallinen, iloinen ja kiltti. Joissakin asioissa Eetu on hieman itsepäinen. Ruoka saa sen tekemään ihan mitä vaan. Eetu on syntyperäinen mäntsäläläinen ja asunut täällä koko ikänsä. Eetun mielipuuhaa on mökkeily ja metsäretket, se on myös innokas sienestäjä ja kalakaveri.

Lukutaustaakin Eetulla on, nuorena poikana se innostui lukemaan pari kirjaston kirjaa varsin perusteellisesti. Kotonaan se osallistuu lukuhetkiin asettumalla makaamaan lukijan viereen.

Lukukoira

Lukukoiralle lukeminen on osa lukemaan innostamista. Lukukoiran tehtävänä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Koiran läsnäolo rentouttaa lukijaa ja lievittää stressiä. Lukukoirat työskentelevät pääasiassa kirjastoissa. Lukukoiratoiminta on osa eläinavusteista toimintaa ja se perustuu vapaaehtoisuuteen.

Lähde: https://www.kennelliitto.fi/koirat/lukukoirat 7.9.2017

 

Tulevat tapahtumat

Ei tapahtumia

Kirjastoauto Vega

Kirjastoauton aikataulu 
piirroskuva kirjastoautosta

Verkkokirjasto FINNA

 Linkkejä lasten kirjasivuille:

aparaattisaari
Aparaattisaari - pelillinen ja tarinallinen oppimisympäristö esiopetuksen käyttöön.

 Kuvaa klikkaamalla siirryt sivupiirin sivuille
Sivupiiri - nuortenkirjojen esittelyä

 

 

Takaisin ylös