Menu

Lapset ja nuoret

Kirjaston pöytäteatteriesitykset YouTubessa

Kuuntele ja katsele satutäti Minnan pöytäteatteriesityksiä Kalle-ketusta kirjaston YouTube-kanavalta (linkki avautuu uuteen palveluun).

Satutuokiot ovat tauolla toistaiseksi 

Tiedotamme satutuokioiden jatkumisesta myöhemmin Ajankohtaista-osiossa.

Uudenmaan kirjastojen lukuhaaste 2020–2021

esimerkkikuva lukuhaastelomakkeesta

Mitä lukisin? Lukuhaaste auttaa. Se kysyy ja ehdottaa, äläkä hämmästy jos kyselee outojakin. Kaikkien Uudenmaan koululaisten yhteinen haaste löytyy paperisena kirjastosta tai sen voi myös tulostaa.

Vastaa haasteeseen, apuja ja vinkkejä saat tietysti kirjastosta! 

Lukulumo kaikille Mäntsälän alakoululaisille! 

Kirjaston ja vapaa-aikatoimen yhdessä hankkima Lukulumo on kokonaisen vuoden alakoulujen käytettävissä. Varsinkin 1-3 mutta myös muut luokat löytävät sovelluksesta hyviä kirjoja luettavaksi ja kuunneltavaksi. Voit lukea tai kuunnella tai tehdä molempia samaan aikaan!  Kielivalikoimakin on huima: Lukulumo tuntee noin viisikymmentä eri kieltä. 

Kaikki alakoululaiset ovat saaneet omat tunnuksensa, lataa sovellus ja käytä kaikkialla!  Ohjeita löytyy https://www.iltoppiminen.fi/palvelumme/lukulumo-webinaari/  tai kysymällä osoitteesta  riitta.manninen(a)mantsala.fi. 

Lukukoira Eetu 

eetu5pienempi

Eetu ottaa lukijoita vastaan taas syksyllä 2021, jos koronatilanne sen sallii.

Eetulle voi varata ajan soittamalla numeroon 040 314 5376 tai sähköpostilla osoitteesta kirjasto(at)mantsala.fi

Mahdollisista poikkeuksista tiedotamme Ajankohtaista-osiossa.

Lukukoira Eetu on kääpiösnautseri. Eetu kävi Suomen kennelliiton lukukoirakoulutuksen ja on virallinen lukukoira. Merkkinä tästä Eetu kantaa keltaista lukukoiran huivia.

Eetu on luonteeltaan rauhallinen, iloinen ja kiltti. Joissakin asioissa Eetu on hieman itsepäinen. Ruoka saa sen tekemään ihan mitä vaan. Eetu on syntyperäinen mäntsäläläinen ja asunut täällä koko ikänsä. Eetun mielipuuhaa on mökkeily ja metsäretket, se on myös innokas sienestäjä ja kalakaveri.

Lukutaustaakin Eetulla on, nuorena poikana se innostui lukemaan pari kirjaston kirjaa varsin perusteellisesti. Kotonaan se osallistuu lukuhetkiin asettumalla makaamaan lukijan viereen.

Tietoa lukukoirista

Lukukoiralle lukeminen on osa lukemaan innostamista. Lukukoiran tehtävänä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Koiran läsnäolo rentouttaa lukijaa ja lievittää stressiä. Lukukoirat työskentelevät pääasiassa kirjastoissa. Lukukoiratoiminta on osa eläinavusteista toimintaa ja se perustuu vapaaehtoisuuteen.

Lähde: https://www.kennelliitto.fi/koirat/lukukoirat 7.9.2017

 

Tulevat tapahtumat

Ei tapahtumia

Kirjastoauto Vega

Kirjastoauton aikataulu 
piirroskuva kirjastoautosta

Verkkokirjasto FINNA

Linkkejä lasten kirjasivuille


aparaattisaari
Aparaattisaari - pelillinen ja tarinallinen oppimisympäristö esiopetuksen käyttöön.

 Kuvaa klikkaamalla siirryt sivupiirin sivuille
Sivupiiri - nuortenkirjojen esittelyä

Mäntsäläläisen kirjailijan satu

Kuuntele ja katsele Jyrki Teeriahon satu. Lukija Riitta Manninen.

 

Takaisin ylös