Menu

Verkkopalvelut ja verkkokirjasto

Kirjaston verkkopalvelut

Mäntsälän kirjasto palvelee asiakkaitaan verkossa näiden nettisivujen, Kirkes-kirjastojen yhteisen verkkokirjaston ja Facebook-sivujen avulla. Verkkopalvelujen tärkeä osa ovat e-kirjat sekä muut e-aineistot ja verkkopalvelut, joita mahdollisuuksien mukaan hankitaan asiakkaiden käyttöön. Kirjastossa asiakkaiden käytössä on myös laitteet, joilla verkkosisältöihin ja -palveluihin voi tutustua. Kirjastosta saa opastusta verkkoasioinnin ja -palveluiden käytössä, myös muiden kuin kirjaston omien verkkopalveluiden. Verkko- ja laiteopastuksesta löydät lisätietoa täältä.

Verkkokirjasto

Kuulumme yhteiseen Kirkes-kirjastokimppaan Järvenpään, Tuusulan ja Keravan kanssa. Sama kirjastokortti käy kaikissa kirjastoissa ja samat tunnukset käyvät aineistovarauksissa ja lainojen uusimisessa.

Kirkes-kirjastojen verkkokirjastossa voit tehdä hakuja, varata aineistoa ja uusia lainojasi. Verkkokirjastossa voit myös päivittää sähköpostiosoitteesi, vaihtaa pin-koodisi, tallentaa uutuusvahdin, kerätä aineistoa omille listoille tai julkaista teosarvosteluja.

E-kirjat ja muut e-aineistot

E-kirjoja voi lukea tietokoneella (win/mac), tablet-laitteella (win/android/iPad), älypuhelimella (win/android/iPhone) tai sähkökirjojen lukulaitteilla. Kirjastossa e-kirjojen lainaamista ja lukemista voi kokeilla pc-koneilla, iPadeilla sekä e-kirjan lukulaitteilla, jotka toimiakseen tarvitsevat myös tietokoneen ja nettiyhteyden. Lisätietoja e-kirjoista ja niiden lainaamisesta löytyy näiltä sivuilta kohdasta e-kirjasto.

E-lehdet

ePress on sähköinen sanomalehtipalvelu, joka tarjoaa käyttäjälleen kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Lehdet ovat digitaalisina näköisversioina, täysin samassa muodossa kuin painosta ilmestyvät painetut lehdet. Lehtiä voi lukea kirjaston asiakaskoneilla tai kirjaston vierasverkossa.

eMagz on kotimainen aikakauslehtipalvelu. Se on yhteinen Järvenpään ja Tuusulan kirjastojen kanssa. Lehdet luetaan palvelussa näköispainoksina. Palveluun pääsee kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla mistä tahansa.

Palveluissa voi kerrallaan olla rajallinen määrä yhtäaikaisia käyttäjiä. Jos lehti ei ole vapaana, kannattaa yrittää hetken kuluttua uudestaan.

Kirjasammon kirjavinkit

Varaa tietokone

 ebooking

Kirjastoyhteistyö

kirkeskorttiKirkes-kirjastojen välillä aineistoa kuljetetaan kaikkina arkipäivinä, joten varaukset saapuvat naapurikuntien kirjastoista nopeasti.

Myös Ratamo-kirjastojen (Hausjärvi, Hyvinkää, Nurmijärvi, Riihimäki) kanssa on yhteistyötä ja sieltäkin voidaan pyydettäessä tehdä varauksia. Nämä lähilainat saapuvat myös melko nopeasti ja niiden varausmaksu on 2 €/kpl.

Verkkokirjasto FINNA

Takaisin ylös