Menu

Mäntsälä mukana Lukuliikkeessä

Lukuliikkeen kuva, jossa lukee Lukutaito on mielen supervoima.
Mäntsälä on mukana Porvoon koordinoimassa Lukeva kunta -verkostohankkeessa yhdessä 23 muun kunnan kanssa. Hankkeen tavoite on tukea lukutaitotyön jalkautumista kunnissa. Hanke on osa Opetushallituksen valtakunnallista Lukuliike-projektia ja sillä pyritään luomaan pysyviä lukemista tukevia rakenteita, lisäämään lasten lukuintoa sekä kouluttamaan lasten ja nuorten parissa työskenteleviä ammattilaisia ja yhteisöjä lukutaitotyöhön. Hankkeelle on palkattu lukuagentti, joka toimii osallistuvien kuntien ja niiden eri toimijoiden lukutaitotyön koordinaattorina.

Opetushallitus jakoi tänä syksynä valtakunnallisesti 720 000 € hankerahaa 11 eri Lukeva kunta -verkostohankkeelle. Kyse ei ole vain kirjastoista tai kouluista, vaan oikeastaan koko yhteiskunnasta. Tarkoitus on luoda pysyviä toimintatapoja alueelle ja tarttua asiaan nyt. 

Porvoon vetämän hankkeen ohjausryhmässä on Mäntsälästä mukana kirjastonhoitaja ja kulttuurikasvatuskoordinaattori Riitta Manninen. Lisätietoja Lukeva kunta -verkostojen työstä täällä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan) ja Lukuliikkeestä täällä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).
(Artikkelin kuva on Lukuliike-projektin facebook-sivuilta.)

Seuraa meitä

FB-f-Logo  blue 50


@KirjastoMantsa

insta  @mantsalankirjasto  

Tulevat tapahtumat

Kirjasammon kirjavinkit

Takaisin ylös