Menu

Kunnan kesätyöpaikat

Mäntsälän kunnan esimiesten järjestämät kesätyöhaastattelut siirretään

Koronaviruksesta johtuen siirrämme kunnan esimiesten järjestämät kesätyöhaastattelut tämän hetkisen tiedon valossa huhtikuun lopulle, eli näillä näkymin ne järjestetään aikaisintaan 13.4 jälkeen. Aikataulu tarkentunee tulevina viikkoina. Huonoimmassa tapauksessa kunnan kesätöitä ei pystytä järjestämään lainkaan jos koronaviruksen aiheuttama poikkeustila pitkittyy kesään. Tämä asia selviää kevään edetessä.

Kunnan kesätyöpaikat ovat haettavissa 2.1.2020 alkaen, jaossa myös kesätyöseteleitä

Mäntsälän kunta palkkaa jälleen nuoria kesätöihin ensi kesänä. Toiveita on kuultu, ja kesätyönhakua on aikaistettu, jotta nuoret tietävät aikaisemmin ketkä ovat tulleet valituiksi kunnan kesätöihin.

Työpaikkoja on tarjolla mm. seuraavissa kunnan toimialoilla: varhaiskasvatus, ruokapalvelut, kirjasto, toimitilapalvelut ja puistot. Keski-Uudenmaan Sote- kuntayhtymän hallinnoiman hoivapuolen kesätöitä ei voi hakea kunnan kesätyönhaun kautta, mutta paikat tulevat hakuun kevättalvella ja linkki hakuun tulee myös kunnan kotisivuille.

Hakea voi kunnan kotisivuilla olevan Avoimet työpaikat -linkin kautta avautuvalla sähköisellä lomakkeella. Haku avautuu 2.1. ja päättyy 31.1.2020. Kesätyöhaun piirissä ovat 2000-2004 syntyneet nuoret. Mäntsälän kunnan työllisyyspalvelut on järjestänyt yhteistyössä yläkoulujen opojen kanssa kesätyöinfot yhdeksäsluokkalaisille, joissa on kerrottu kesätyönhausta ja mm. työhaastatteluista ja ansioluettelon tärkeydestä. Kesätyöinfojen materiaali on saatavilla kunnan kotisivuilla ja opojen kautta myös muissa kouluissa ja oppilaitoksissa.

Kesätyönhaun valintaprosessi on kaksivaiheinen. Hakuajan päätyttyä kutsutaan tehtäviin sopivimmat hakijat työhakemuksen ja ansioluettelon perusteella ryhmähaastatteluihin helmikuulle, mistä ohjaudutaan esimiesten haastatteluun maaliskuulle lopullisen valinnan tekemiseksi. Ansioluettelon ja työhakemuksen tekemiseen sekä työhaastatteluun kannattaa siis panostaa ja samalla harjoitella työnhakua. Materiaalia on saatavilla Kunnan kotisivuilla Kesätyö -otsikon alta.

Tarjolla myös kesätyöseteleitä

Lisäksi tarjolla on 50 kappaletta 300 euron arvoisia kesätyöseteleitä. ”Setelin ideana on, että nuori hankkii itse kesätyöpaikan ja saa työsopimusta vastaan kesätyösetelin kunnan palvelupiste Vinkistä. Rekrytoinnin ja työsopimuksen ehtona voi olla kesätyösetelin saaminen. Tässä tilanteessa työnantaja voi rekrytointipäätöksen tehtyään soittaa palvelupiste Vinkkiin ja varata ennakkoon setelin. Nuoren kanssa tulee tällöin tehdä työsopimus ja nuori käy noutamassa setelin Vinkistä viikon kuluessa”, toteaa työllisyyskoordinaattori Tiina Hast.

Setelit ovat haettavissa palvelupiste Vinkin aukioloaikoina 3.2.2020 alkaen. Kesätyön tulee olla vähintään kaksi viikkoa kestävä ja työaika vähintään 30 t/viikko. Palkan tulee olla vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka. Setelin voi käyttää 1.5. – 31.8.2020 välisenä aikana.  

Keusoten kesätyöpaikat

Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymän kesätyöpaikkojen haku nuorille 15-18 –vuotiaille alkaa maanantaina 3.2.2020 ja päättyy torstaina 9.4.2020.

https://kesaduuni.keusote.fi/


Kesätyöseteliohjeistus

Maksatuslomake

Vinkkejä työhön

Työhaastatteluvinkit

CV vinkit

Takaisin ylös