Menu

Kotona asumista tukevat palvelut

Kotona asumista tukeviin palveluihin oikeutetun rintamaveteraanin tulee olla Suomessa asuva vuosien 1939 – 1945 sotiin osallistunut rintamasotilastunnuksen, rintamapalvelustunnuksen tai rintamatunnuksen omaava rintamaveteraani.

Kotona asumista tukevien palveluiden tavoitteena on tukea monipuolisesti rintamaveteraanin kotona selviytymistä. Määrärahaa voi käyttää itsenäistä selviytymistä tukeviin palveluihin ja niistä aiheutuneiden kustannusten korvaamiseen. Valtiokonttorin myöntämän määrärahan tarkoituksena on täydentää voimassa olevia kunnallisia palveluja, ei korvata niitä.

Palvelut perustuvat palvelutarpeen kartoitukseen. Rintamaveteraanin tuloja ei tarvitse selvittää, vaan palvelun tarve on ratkaiseva.

Kotona asumista tukevina palveluina voi saada ateriapalvelua, apuvälineitä, siivousta, lumenluontia, ruohon leikkuuta, pieniä kodin korjaukseen liittyviä tehtäviä esim. apuvälineiden kiinnittäminen, kauppapalvelu, turvapalvelu ja liikkumista tukevia palveluja.

Tiedustelut ja hakeminen
Kotona asumista tukevia palveluja voi hakea pitkin vuotta.

Hakemuksen tekee rintamaveteraani tai hänen valtuuttamansa henkilö, myös aviopuolison kuntoutuksen osalta. Kirjallisen aloitteen kuntoutukseen voi tehdä rintamaveteraanin puolesta myös omainen tai sosiaali- ja terveysviranomainen.

Vanhustyön suunnittelija
Marianne Heinola
Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä
040 3145 742
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Asumispalvelukoordinaattori
Maritta Mitronen
Kaakkumäentie 1-3, 04600 Mäntsälä
0403146790
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoa:
Valtiokonttori
Sotilasvamma- ja veteraaniasiat
PL 60
00054 VALTIOKONTTORI
p. (09) 7725 8200

 

 

Rintamaveteraanien kuntoutus ja tukipalvelut Ohje 2018

Rintamaveteraanien kuntoustus ja kotona asumista tukevat palvelut, ohje 2018

Takaisin ylös