Menu

Keski-Uudenmaan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan kunnat Mäntsälä, Pornainen, Tuusula, Nurmijärvi sekä Hyvinkään ja Järvenpään kaupungit perustivat Keski-Uudenmaan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiskuntayhtymän kesäkuussa 2017. Kuntayhtymän tavoitteena on alueellisten sosiaali- ja terveyspalveluiden yhtenäistäminen ja kehittäminen valtakunnallista maakunta- ja sote-uudistusta silmällä pitäen.

​​​​​Sote-palveluiden järjestämisvastuu siirtyi 1.1.2018 kuntayhmälle

Mäntsälän ja Pornaisten kuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuu on siirtynyt 1.1.2018 alkaen Keski-Uudenmaan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiskuntayhtymälle. Kuntayhtymä vastaa siitä, että lailla säädetyt palvelut ja velvoitteet tulevat säännösten mukaisesti hoidetuiksi. Palveluiden tuottamisvastuu on edelleen Mäntsälän ja Pornaisten yhteisellä Mustijoen sosiaali- ja terveyspalveluilla, jossa toiminta jatkuu entisellään samoissa toimintatiloissa ja kuntien henkilöstön toteuttamana.

Tutustu kuntayhtymän toimintaan http://www.hyvinkaa.fi/ku-sote

Uudenmaan alueellinen valinnanvapauskokeilu

Keski-Uudenmaan alueella on meneillään Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama valinnanvapauskokeilu. Kokeilu on alkanut vuonna 2017 ja kestää vuoden 2018 loppuun saakka.

Valinnanvapauskokeilun tavoitteena on kerätä tietoa ja kokemuksia uusista toimintatavoista sote-uudistusta varten.

Kokeilussa valinnanvapauden piiriin kuuluvat hoitajien ja lääkäreiden vastaanottopalvelut, paljon palveluita tarvitsevien asiakkaiden henkilökohtainen budjetti sekä suun terveydenhuolto. Asiakas voi valita palveluntuottajan mukaan ilmoittautuneiden yksityisten palveluntuottajien joukosta.

Vastaanottopalveluiden kokeiluun voivat osallistua kaikki Keski-Uudenmaan kuntien asukkaat ja suun terveydenhuollon kokeiluun kuntien täysi-ikäiset asukkaat.

Usein kysytyt kysymykset, palveluntuottajien valinnat ja muut lisätiedot osoitteessa http://www.hyvinkaa.fi/ku-sote/valinnanvapauskokeilu/Info/

Ajankohtaista

Valinnanvapauskokeilun valintaportaali

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilun valintaportaali

Takaisin ylös