Menu

Terveysaseman ateriapalvelut

Mäntsälän terveysasema valmistaa ruokaa terveysaseman vuodeosastolle, Kotokartanon osastolle, Kivistöntien palvelutaloon, päiväkoteihin, ryhmäperhepäivähoitoon sekä terveysaseman henkilökunnalle.

Terveysaseman ateriapalveluyksikkö toimii jokaisena viikonpäivänä vuodessa. Ruokalista on kuuden viikon kiertävä ruokalista, jota päivitetään aina tarvittaessa. Ruokalista uusitaan kokonaan vähintään syys- ja kevätkaudelle, näin pystytään huomioimaan paremmin satokauden tuoreet hedelmät ja kasvikset sekä saadaan vaihtelua pitkäaikaishoidossa olevien henkilöiden ruokalistaan ja ravitsemukseen.

Ruokalistalla huomioidaan juhlapyhät, toiveruoat sekä suositaan kotimaisia satokauden raaka-aineita. Vuonna 2020 kaikista käytetyistä raaka-aineista kotimaisia tuotteita oli jo n. 80 %.

Ruoanvalmistuksessa noudatetaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksia. Ruoka on monipuolista, vähäsuolaista, vähäsokerista sekä vähärasvaista.
Ruokalistasuunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota ruoan makuun ja laatuun. Ikäihmisten hyvä ravitsemustasapaino ja hyvä ruokahalu ovat tärkeitä tekijöitä hyvinvoinnissa sekä mahdollisten sairauksien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä.

Yhteystiedot:

Mäntsälän terveysasema / ateriapalvelut
Kivistöntie 14, 04600 Mäntsälä
puh. terveysaseman keittiölle: 040 3145 570

Takaisin ylös