Menu

Päivähoitoruokailu

Mäntsälän kunnalla on päiväkotien ateriapalveluyksiköitä 1.7.2021 alkaen 11 kpl, joista tuotantokeittiöitä on 3 kpl ja palvelukeittiöitä on 8 kpl.

Päivähoitoruokailun tavoitteena on opettaa lapsia eri raaka-aineita maistelemalla monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon sekä edistää ja ylläpitää lasten terveyttä ja hyvinvointia. Ruoanvalmistuksessa noudatetaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan voimassa olevia ravitsemussuosituksia. Ruoka on monipuolista, vähäsuolaista, vähäsokerista sekä vähärasvaista.

Päiväkotien ruokalista sisältää tavallista perusruokaa, jossa on huomioitu lasten ”makutottumukset”. Ruokalistat ovat kuuden viikon kiertäviä ruokalistoja, joissa huomioidaan juhlapyhät, toiveruoat sekä erilaiset teemat. Ruokailu on yhteinen osa päiväkodin henkilökunnan sekä ateriapalveluhenkilöstön kanssa tapahtuvaa ruokakasvatusta.

5.7.2021 alkaen kaikissa päivähoitoyksiköissä noudatetaan yhtenäistä ruokalistaa, riippumatta siitä, valmistetaanko ruoka paikan päällä tai keskuskeittiöllä / terveysaseman keittiöllä.

Ruokalistat  >>

 

Takaisin ylös