Syksyn katuvalohuoltokierros käynnissä

30.8.2022 kadut Tekninen ja elinvoima

Mäntsälän kunta vastaa katujen, puistojen ja liikuntapaikkojen valaistuksen rakentamisesta ja kunnossapidosta.

Mäntsälän kaduilla ja puistoissa on noin 4700 valopistettä, joista vajaa puolet on led-valaisimia. Led-valaisimien osuus kasvaa vuosittain, kun katuvalaistusta uusitaan. Katuvalojen säästötoimenpiteitä tullaan tekemään syksyn aikana ja näiden toimenpiteiden selvitystyö on käynnissä palveluntarjoajan Eltel Networks Oy:n, ohjauksen palveluntarjoaja Nivos Verkot Oy:n ja kunnan kesken.

Katuvalaistusverkon huoltotyöt tehdään kahdesti vuodessa tehtävänä huoltokierroksena. Tuona aikana tarkistetaan jokaisen ulkovalon toimivuus ja korjataan mahdolliset viat. Huollon aikana valoja sytytetään ja sammutetaan päiväsaikaan niillä alueilla, joilla huoltokierrosta kulloinkin tehdään, jotta mahdolliset viat huomataan.

Valojen huoltokierrokset tehdään tammi-helmikuussa ja elo-syyskuussa. Huoltokierroksen ulkopuolella ulkovalojen vikoja korjataan tarpeen mukaan kiireellisyysjärjestyksessä.

Katuvaloverkon huoltotyöt teetetään Mäntsälässä kokonaisuudessaan yksityisellä urakoitsijalla, Eltel Networks Oy:lla.

Oheisessa kuvassa näkyy Mäntsälän kunnan vastuulle kuuluvat keskusta-alueen katuvaloverkot tummennettuna. Muiden tieosuuksien katuvaloista vastaa ELY-keskus.

katuvalot

Lue myös