Menu

Mäntsälän peruskouluista valmistuneet ovat päässeet hyvin jatko-opintoihin

Mäntsälän peruskouluista valmistuneet oppilaat sijoittuivat jälleen hyvin jatko-opintoihin. Valtakunnallisen yhteishaun tulokset toisen asteen oppilaitoksiin ja niihin valmistaviin koulutuksiin julkaistiin torstaina 17.6.

Kevään yhteishaussa vain muutama mäntsäläläinen oppilas jäi ilman jatko-opiskelupaikkaa. Lähes kaikki noin 260 hakijaa sijoittui jatko-opintoihin toisen asteen oppilaitoksiin tai toiselle asteella opiskeluun valmentaviin nivelvaiheen koulutuksiin. Mikäli jatko-opiskelupaikkaa ei yhteishaussa vielä saanut, on oppilaalla on yhä mahdollisuus hakea vapaiksi jääneille opiskelupaikoille. Opinto-ohjaajat ohjaavat ja antavat jatko-opinto-ohjausta kesän aikana ilman opiskelupaikkaa jääneille.

1.1.2021 voimaan tullut oppivelvollisuuslaki toi yhteishakuun uutta lisäpainoa, sillä perusopetuksen päättötodistuksen saaneilla oli tänä keväänä ensimmäistä kertaa velvollisuus hakeutua jatko-opintoihin. Näiden oppilaiden oppivelvollisuus ei päättynyt peruskoulun suorittamiseen, vaan se loppuu vasta, kun he täyttävät 18 vuotta tai ovat sitä ennen suorittaneet toisen asteen tutkinnon tai siihen rinnastettavan muun koulutuksen.

Yhteishaun tulokset on lähetetty opiskelupaikkaa hakeneille yhteishaussa ilmaistun toiveen mukaisesti joko sähköpostitse tai kirjepostina. Mikäli sait opiskelupaikan, muistathan myös vastaanottaa sen viimeistään 1.7.!

Nyt saavutettu opiskelupaikka voi osalla opiskelupaikan saaneista vielä muuttua, sillä yhteishaussa ilmaistuihin ylempiin hakutoiveisiin on mahdollista sijoittua varasijalta, mikäli joku valituista peruu opiskelupaikan.

Onnittelut jatko-opiskelupaikan saaneille!

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös