Menu

Hirvitalon määräaikaisen ateriapalvelusopimuksen päättyminen 30.6.2021

Hirvitalon osoitteessa Kivistöntie 16 omistaa Mäntsälän Kodit Oy. Talo toimii vuokratalona, jossa asuu useampia kotihoidon piiriin kuuluvia asukkaita. Hirvitalon ikäihmisten yhteinen ruokailutoiminta on ollut ennen vuotta 2019 osana kunnan perusturvapalveluja. Kaikki perusturvan alaiset palvelut ovat 1.1.2019 alkaen siirtyneet Keusoten järjestämisvastuulle.

Hirvitalon ikäihmisten yhteisen ruokailutoiminnan palveluntuottajana on ISS Oy. ISS:n ateriapalvelusopimus on laadittu määräaikaiseksi ja se päättyy 30.6.2021. ISS ei jatka Hirvitalon nykyistä ateriapalvelusopimusta. ISS:n Hirvitalon ravintolassa tuottama ateriapalvelu ei ole Keusoten kotihoidon asiakaspalvelua, vaan se perustuu ravintolan asiakkaiden omaehtoiseen palvelun ostoon. Keusoten kotihoidon henkilökunta huolehtii tällä hetkellä Hirvitalon asiakkaiden aterioiden annostelusta ja pöytiin tarjoilemisesta. Mäntsälän kunnalla ei ole mahdollista puuttua Keusoten järjestämisvastuulla olevaan toimintaan.

Keusoten kanssa on käyty hyvässä hengessä neuvotteluja jo viime vuoden lopulla siitä, miten eri tavoin palvelut voisi jatkossa tuottaa. Kunta on tarjonnut mahdollisuutta toimittaa kuuma lounas tarjoiluvalmiina Hirvitalon ravintolaan. Tarjoilu ja astiahuolto tulisi ratkaista muilla tavoin. Keusoten tekemän päätöksen mukaan palvelu ei tule jatkumaan nykymallilla, vaan jatkossa asiakkaat voivat kukin valita itse oman ateriapalvelun tuottajan. Toukokuussa Keusote järjestää talon asukkaille minimessut, jossa eri ateriapalvelujen tuottajat esittelevät omia vaihtoehtojaan asukkaille.

Kunta ei toimita ikäihmisille kotiateriapalveluita. Keusote on 2/2020 tehnyt yhteisen päätöksen, että kotiateriapalvelut Keusoten alueella yhtenäistetään ja asiakas luo suoran sopimuksen haluamansa palveluntuottajan kanssa henkilökohtaisesti. Näin toimitaan myös muissa Keusoten alueen kunnissa.

Hirvitalon kohdalla yksityinen palveluntuottaja voi olla yksi mahdollisuus jatkaa ravintolan yhteisruokailutoimintaa tulevaisuudessa, ja tarvittaessa kunta antaa asiantuntija-apua Mäntsälän Kodit Oy:lle ratkaisun löytämiseksi.

Kunta ei tule jatkossa toimimaan ateriapalvelun tuottajana, kuten se ei ole tähänkään saakka ollut. Hirvitalon toiminta ei ole ollut mukana ruoka- ja siivouspalvelujen konsulttiselvityksessä 2020. Konsulttiselvityksessä mukana on ollut ainoastaan kunnan vastuulla olevien päiväkotien ja koulujen ruoka- ja siivouspalvelujen tuottaminen tulevaisuudessa. Tästä kokonaisuudesta on valtuusto tehnyt omaan toimintaan siirtymistä puoltavan päätöksen 6/2020.

Yhteistyöterveisin, Terhi Kerttula, vs. palvelupäällikkö, ruoka- ja siivouspalvelut Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja saatte tarvittaessa: Kotihoidon esimies Laura Kuurlunti, p. 050 497 1869 tai Kotihoidon esimies Anette Salo, p. 050 497 1849

ateriapalvelu_mntsl_tiedote.pdf

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös