Menu

Juhlitaan kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa yhdessä lasten oikeuksien päivää!

Lapsen oikeuksien päivä on perjantaina 20. marraskuuta. Tänä vuonna päivä on ensimmäistä kertaa vakiintunut liputuspäivä. Kutsumme kaikkia lapsia ja nuoria sekä opetuksen ammattilaisia mukaan yhteiseen juhlintaan.

Perjantaiaamuna kello 8 alkaa suora lähetys valtioneuvoston YouTube-kanavalla Jyväskylän Puistokoulusta. Lähetyksessä nähdään lipunnoston lisäksi tasavallan presidentti Sauli Niinistön, eduskunnan puhemies Anu Vehviläisen ja pääministeri Sanna Marinin videotervehdykset sekä Elastisen tilaisuutta varten tekemä esitys. Kello 9 alkaen lähetys on katsottavissa myös tallenteena.

Lisäksi Opetus- ja kulttuuriministeriö julkistaa Lapsenpäivä-palkinnon saajat osana Lasten päivän juhlintaa. Tämä palkinto on tunnustus ansioista lastenkulttuuria tekeville yhteisöille. Tallenne tästä Helsingin Snellmanin koulussa järjestettävästä tapahtumasta on katsottavissa perjantaina 20.11. klo 8.30 alkaen.

Taustatietoa

YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus hyväksyttiin New Yorkissa 20.11.1989. Päivä on vakiintunut lapsen oikeuksien päiväksi, jota muistetaan eri tavoin ympäri maailmaa. Suomessa lapsen oikeuksien päivä on ollut kalenterissa vuodesta 2002 alkaen. YK:n lapsen oikeuksien sopimus on maailman laajimmin ratifioitu ihmisoikeussopimus, ja sen toteuttamista Suomessa ollaan parhaillaan vahvistamassa kansallisella lapsistrategialla. Strategia perustuu perus- ja ihmisoikeussopimuksiin ja se valmistuu vuoden 2020 aikana. Strategian tavoitteena on aidosti lapsi- ja perhemyönteinen, lapsen oikeuksia kunnioittava Suomi.

Liputtaminen on arvokas tapa kunnioittaa lapsen oikeuksia, korostaa syytä juhlaan ja muistuttaa, että Suomi on lapsille yksi parhaita maita maailmassa. Samalla se antaa lupauksen siitä, että me kaikki yhdessä teemme työtä vielä paremman lapsuuden eteen.

Tiedote sähköisesti: https://vnk.fi/-/liput-liehuvat-lapsille-20.-marraskuuta

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös