Menu

Lukulumo lahjaksi alakoululaisille

Kirjasto ja vapaa-aikapalvelut ovat yhdessä hankkineet Lukulumo-palvelun alakoululaisten käyttöön osana kunnan Lukemisen ja tarinoiden voima -teemavuoden viettoa. Kaikille Mäntsälän alakoulujen oppilaille on hankittu palvelun käyttöoikeudet yhdeksi vuodeksi. Oppilaat ovat saaneet koulusta palvelun käyttöön tunnukset, joilla Lukulumo on vapaasti käytettävissä kouluissa, kodeissa ja aivan kaikkialla. Lukulumoa käytetään mobiililaitteella ja helppokäyttöisen Lukulumo-sovelluksen voi ladata Appstoresta tai Google Play-kaupasta.

Lukulumossa on runsas valikoima asiantuntevasti valittuja ja lapsia kiinnostavia nykykirjoja. Valikoimassa on yli 450 suomenkielistä kirjaa, joista suurinta osaa voi kuunnella myös 50 eri kielellä. Palvelu yhdistää lukemisen, kuuntelemisen ja kuvat, ja käyttäjä voi itse valita, haluaako lukea vai kuunnella vai kenties tehdä molempia yhtä aikaa.  

 kuvakaappaus Lukulumon näkymästä tabletilla

Lukeminen tuottaa iloa ja auttaa oppimaan. Lukulumosta myös monikieliset oppilaat ja uuden kielen oppijat löytävät innostavan tavan päästä mukaan toisen kielen puheen ja tekstin maailmaan. Mikäli lapseltasi puuttuu vielä tunnukset palveluun, niitä kannattaa kysyä suoraan opettajalta.

Hankinnalla halutaan tukea lasten mahdollisuuksia päästä kirjojen pariin, luoda yhteisiä luku- ja kuunteluhetkiä perheessä sekä tukea oppimista ja lukutaidon kehittymistä. Myös koulujen toivotaan hyötyvän ja saavan apua lukemisen haasteisiin kaikilla lapsilla samanaikaisesti luettavissa ja kuunneltavissa olevista kirjoista.

kulttuuriteema2020

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös