Menu
Koronahoitopuhelin: 019 226 0099

Tiedoksi! Vapaaehtoistyö.fi uutiskirje 2/2020

 Vapaaehtoisuutta tarvitaan tässä hetkessä.

POIKKEUKSELLINEN TILANNE VAPAAEHTOISTYÖN NÄKÖKULMASTA

Koronaepidemian jatkuessa ja mahdollisesti pahetessa ihmisten tuen tarvetta on vaikea ennakoida. On mahdollista, että julkisten palvelujen ja seurakunnan diakoniatyön resurssit eivät kykene vastaamaan olemassa olevaan avun ja tuen tarpeeseen. Vaikeassa tilanteessa kansalaistoiminta ja vapaaehtoistyö ovat korvaamattomia. Toisia auttaessa on erittäin tärkeää noudattaa viranomaisten hygieniaohjeita.

VAPAAEHTOISTYÖ.FI-PALVELUN KÄYTTÖ KORONAEPIDEMIAN AVUNVÄLITYKSESSÄ

Mikäli oma organisaatiosi välittää vapaaehtoisapua poikkeustilanteessa, voit luoda tilanteeseen sopivan tehtävän Vapaaehtoistyö.fi -palveluun ja jakaa sen oman paikkakuntasi sosiaalisessa mediassa. Poikkeavassa tilanteessa moni haluaa auttaa, mutta ei tiedä miten.

Seuraava tehtäväkuvaus esimerkkinä: Onko sinulla mahdollisuus auttaa koronatilanteessa? Poikkeusolot vaikuttavat monien ihmisten arkeen ja osa tarvitsee apua päivittäisten asioiden hoitoon. Jos sinä haluat auttaa, voit ilmoittautua tähän, niin olemme sinuun yhteydessä.

Mikäli sinulla on käytössäsi palvelun maksullinen versio, voit halutessasi ottaa käyttöön Pyydä apua -toiminnon, joka mahdollistaa avun pyytämisen Vapaaehtoistyö.fi-palvelun kautta. Katso esimerkki tästä: https://vapaaehtoistyo.fi/koulutus/ Sivustomme kautta tapahtuva avunvälitys on some-palveluihin verrattuna turvallista, luotettavaa ja koordinoitua. Mikäli tarvitset apua esimerkiksi vapaaehtoistehtävän ilmoittamisessa tai Pyydä apua -toiminnon käyttöönotossa, ota yhteys asiakaspalveluun Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

TOISENLAINEN TAPA AUTTAA VAPAAEHTOISENA

Toisenlainen tapa auttaa vapaaehtoisena tässä tilanteessa on lahjoittaa Kotimaanapu - hyväntekeväisyyspalvelun keräyksiin: https://kotimaanapu.fi/paikalliset-keraykset/ Kotimaanapu välittää avun verkkopalvelunsa avulla, mutta konkreettinen auttaminen tapahtuu seurakuntien diakoniatyön kautta.

VAPAAEHTOISTOIMIJOILLE YHTEISEN KESKUSTELUN MAHDOLLISUUS

Kansalaisareena ry:n ylläpitämän Valikkoverkoston Facebook-ryhmässä on mahdollista keskustella muiden vapaaehtoistoimintaa organisoivien toimijoiden kanssa. Täällä voi jakaa kokemuksia ja hyviä käytäntöjä vapaaehtoistyön järjestämisestä poikkeuksellisessa tilanteessa. Ryhmässä on yli 700 jäsentä, joten vertaistukea löytyy. Liity ryhmään ja osallistu keskusteluun tästä linkistä: https://www.facebook.com/groups/364247650377150/

Pidetään toisistamme huolta! Anna, Ilkka, Elisa ja Satu, Vapaaehtoistyö.fi

vapaaehtoisty.fi-uutiskirje-2_2020.pdf

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös