Menu
Koronahoitopuhelin: 019 226 0099

Keusoten omistajakuntien kannanotto HUS:n kustannusten nousuun

HUS:n kustannukset karanneet käsistä - Keski-Uudenmaan kunnat vaativat HUS:n johdolta nopeita korjausliikkeitä 

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän omistajakunnat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen, Nurmijärvi ja Tuusula ilmaisevat tällä kannanotolla vakavan huolensa HUS:n kustannuskehityksestä.  

Kuntien erikoissairaanhoidon kustannukset ovat nousseet merkittävästi.  Kuntien kustannukset ovat ylittymässä vuoden 2019 osalta yhteensä noin 25 miljoonalla eurolla, mikä vastaa noin 10 %:n nousua. Sosiaali- ja terveydenhuollon kulujen nousulla on pysyvä vaikutus kuntien valtionosuuksiin.

Kuntien talous myös Keski-Uudellamaalla on heikentynyt nopeasti ja sopeuttamistoimenpiteitä tehdään nyt nopeutetulla aikataululla. Kuntien kantokyky ei riitä HUS:n vuoden 2020 talousarvion mukaiseen kustannuskehitykseen.

On välttämätöntä, että HUS:n johto käynnistää läpinäkyvästi oman toimintansa arvioinnin ja ryhtyy nopeasti toimenpiteisiin erikoissairaanhoidon kustannuskehityksen hillitsemiseksi. Keski-Uudenmaan kunnat edellyttävät HUS:n talousarvion korjaamista niin, että kustannusten nousu vuodelle 2020 on korkeintaan 2 prosenttia. 

Joulukuun 10. päivänä 2019

Esko Kairesalo, Mäntsälän kunnanjohtaja

​​​Jyrki Mattila​​​, Hyvinkään kaupunginjohtaja

Olli Naukkarinen​​​, Järvenpään kaupunginjohtaja

Harri Lipasti,  Tuusulan kunnan kansliapäällikkö​

Outi Mäkelä​​, Nurmijärven kunnanjohtaja

Hannu Haukkasalo, Pornaisten kunnanjohtaja

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös