Menu

Mäntsälän joukkoliikenne tiedottaa

hyvaeko

MÄNTSÄLÄN JOUKKOLIIKENNE TIEDOTTAA  

Kunta haluaa vastata osaltaan viestintävälineissä käytyyn keskusteluun linja-autoliikenteestä.

Mäntsälän kunta vastaa lakisääteisten koulukuljetusten hankinnasta sekä muista kunnan sisäisistä liikennepalveluista. Mäntsälän liikennepalveluista tehtyyn selvitykseen voit tutustua täällä: https://www.mantsala.fi/ajankohtaista/3621-mantsalan-liikennepalveluselvitys.  

Joukkoliikenteen palvelut kuuluvat toimivaltaiselle viranomaiselle (TVV) tai vaihtoehtoisesti liikennöitsijät voivat tarjota joukkoliikennepalveluita markkinaehtoisesti.

Mäntsälän alueella toimivaltainen viranomainen (TVV) on Uudenmaan ELY-keskus. TVV voi tehdä päätöksen siitä, että se järjestää toimivalta-alueensa tai sen osan julkisen henkilöliikenteenpalvelut PSA:n eli palvelusopimusasetuksen mukaisesti, jotta palvelut olisivat mm. edullisempia, luotettavampia tai korkealaatuisempia kuin pelkästään markkinaehtoisesti tarjotut liikennepalvelut.

Markkinaehtoinen liikenne on ilman julkista rahoitusta toimiva liikennepalvelu, joka perustuu palvelun tarjoajan omaan suunnitteluun ja hinnoitteluun. Henkilöliikenteen kuljetuspalvelun tarjoajan on liikennepalvelulain mukaan ilmoitettava säännöllisesti tarjottavan palvelun aloittamisesta, lopettamisesta ja olennaisista muutoksista viimeistään 60 päivää ennen muutoksen voimaantuloa. Kunnat eivät saa tukea markkinaehtoista liikennettä.

Kesäajan sekä elokuusta käynnistyvän talviliikenteen osalta linja-autovuoroja on jäämässä pois. Tämä on palvelutason osalta valitettavaa ja kunta pyrkii omalla toiminnallaan varmistamaan, että kriittiset työ- ja opiskelumatkavuorot turvataan. Tilannetta seurataan ja liikennöitsijöille on painotettu, että erityisesti aamun vuoroille Helsingin suuntaan on käytössä sen kokoiset autot, että kaikki asiakkaat mahtuvat kyytiin.

Kesän linja-autoliikenteen aikataulut päivittyvät Matkahuollon sivuille: https://www.matkahuolto.fi/fi/aikataulut-ja-liput/hinnat/#.XO0RSxuP6v8

Lisäksi tietoa on: www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi.

Uuden HSL:n liikennöintisopimuksen mukainen liikenne Hyrylä-Järvenpää-Mäntsälä välillä alkaa 12.8.2019.

Mäntsälän kunta on kilpailuttanut kunnan koulukuljetukset ja ostovuorot kevään aikana. Kilpailutukseen sisältyi edellisen kilpailutuksen tavoin siis kaksi kunnan sisäistä joukkoliikenteen ostovuoroa, jotka ovat kaikille avointa joukkoliikennettä. Nykyiset reitit ja aikataulut löytyvät osoitteesta: https://www.mantsala.fi/tekniset-palvelut/joukkoliikenne .

Kunta tiedottaa kilpailutuksen tuloksesta ja sen vaikutuksista, kun hankintapäätös on lainvoimainen.

Lisätiedot:

Esa Siikaluoma
hallintojohtaja, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

hirviteksti

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös