Menu

Opetusalan turvallisuuden tunnustuspalkintoja Mäntsälään

Opetusalan turvallisuuden tunnustuspalkinnot myönnetty kolmelle – kaksi Mäntsälään.

Opetusalan turvallisuus- ja tunnustuspalkinnot luovutettiin tiistaina 9.4.2019 Opetusalan turvallisuusfoorumissa Helsingissä. Opetusalan turvallisuuspalkinnon 2019 saajaksi on valittu Eurajoen kunnan esi- ja alkuopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan kehittämistiimi. 

Tapahtumassa palkittiin myös Opetusalan turvallisuuden tunnustuspalkinnoilla Mäntsälän kunnan Saaren koulun oppilaskunnan hallitus, työelämäasiamies Riina Länsikallio Opetusalan ammattijärjestö OAJ:stä ja opetuspäällikkö Janne Mäkinen Mäntsälästä.

Palkintolautakunnan puheenjohtaja, Helsingin pelastuskoulun rehtori Matti Waitinen korosti puheessaan oppilaiden osallisuuden positiivista merkitystä turvallisuuden edistämistyössä. Saaren koulun oppilaskunnan hallituksen aktiivisuus on saanut Mäntsälän kunnan liikenneturvallisuustyöryhmän alentamaan koulun läheisen tien nopeusrajoituksen 80 kilometristä 60 kilometriin tunnissa lasten liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Palkintolautakunnan mukaan Janne Mäkinen on henkilökohtaisella panoksellaan kehittänyt opetusalan turvallisuutta valtakunnallisesti ja paikallisesti. Hän on vahva riskilähtöisen kokonaisturvallisuuden kannattaja ja haluttu puhuja oppilaitosturvallisuutta käsittelevissä tilaisuuksissa. Mäkisen luoma Mäntsälän opetustoimen turvallisuuskansio on osoitus siitä, miten turvallisuuteen liittyvät asiakirjat pysyvät ajan tasalla ja tuottavat käytännön hyötyä toimijoille.

Tunnustuspalkintoja olivat vastaanottamassa opetuspäällikkö Janne Mäkinen sekä Saaren koulun rehtori Marita Kivinen ja kymmenen oppilaskunnan hallituksen oppilasjäsentä. Kivinen toimii myös Saaren koulun oppilaskunnan hallituksen ohjaavana opettajana. Palkinnot luovutettiin 15. valtakunnallisessa Opetusalan turvallisuusfoorumissa, johon kokoontui lähes 120 opetusalan turvallisuudesta kiinnostunutta. Vuodesta 2005 jaetun opetusalan turvallisuustoiminnan edistämiseksi perustetun palkinnon taustalla ovat Opetushallitus, aluehallintovirastot, Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Suomen Rehtorit ry, Kuntaliitto, Pelastusopisto, Helsingin pelastuskoulu, Suomen Palopäällystöliitto ja SPEK-ryhmä.

Lisätietoa:
https://www.sppl.fi/ajankohtaista/tiedotteet_uutiset/opetusalan_turvallisuuspalkinto_2019_on_myonnetty_lasten_turvallisuuden_kehittajille.2528.news
Opetuspäällikkö Janne Mäkinen, puh. 040 314 5285
Saaren koulun rehtori Marita Kivinen, puh. 040 314 5331

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös