Menu

Yritysriihessä suunnitellaan tuotteita kestävän kehityksen teemasta

Monialainen oppimiskokonaisuus järjestetään tänä vuonna Riihenmäen koululla Mäntsälässä yrittäjyyden keinoin. Lukuvuoden teema, kestävä kehitys, on taustana, kun oppilaat hakevat tietoa ja suunnittelevat innovatiivisille tuotteilleen mainoksen ja esittelypuheen.  

Yritysriihi toteutetaan yläkoulussa viikolla neljä, eli 21.-25.1. 2019. Viikko huipentuu perjantaina 25.1. finaaliin, jossa oppilaat esittelevät semifinaalin kautta valitut parhaat ideat yrittäjistä ja yrittäjyyden asiantuntijoista koostuvalle tuomaristolle. Alakoulussa Yritysriihi järjestetään viikolla kuusi (4.-6.2.).

Yritysriihen tausta- ja rakennemallina hyödynnetään Nuori Yrittäjyys -yhdistyksen 6h-leiriä, jonka sisältö on laajennettu koskemaan 4-5 koulupäivän opiskelukokonaisuutta. Viikon aikana testataan uutta lokikirja-arviointimallia, jossa oppilaat arvioivat omaa ja ryhmänsä oppimista. Lokikirjat muodostavat tutkimusmateriaalin Helsingin yliopistossa toteutettavaan arviointitutkimukseen.  

Yritysriihen suunnittelu on ollut osa kaksivuotista Opetushallituksen rahoittamaa Mäntsälän malli – yrittäjyyskasvatuksen polku peruskouluun –hanketta.


Yhteystiedot:
Leena Rättyä
Mäntsälän kunnan yrittäjyyskasvatuskoordinaattori, tohtoriopiskelija

Helsingin yliopisto, Kasvatustieteellinen tiedekunta

Koulun, kasvatuksen, yhteiskunnan ja kulttuurin tohtoriohjelma

Riihenmäen koulu
Einontie 3, 04600 Mäntsälä

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

+358 40 743 0355

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös