Menu

Vastine Mäntsälän Uutisten kirjoitukseen 2.1.2019

Vastine Mäntsälän Uutiset 2.1.2019

Mäntsälän terveysaseman vastaanottopalvelut

Mäntsälän Uutiset kirjoitti 2.1.2019 Mäntsälän terveysaseman ilta-/kiirevastaanottopalveluiden saatavuudesta. Poikkeuksellisesti kiirevastaanotto oli suljettu klo 16-18, ja potilaat ohjattiin Hyvinkään sairaalan päivystykseen. Mäntsälässä on toimittu näin aikaisemminkin, eikä sulku johtunut palveluiden tuottamisvastuun siirtymisestä kuntayhtymälle.

Mäntsälän terveysasemalla on ollut vuoden 2018 loppuun asti sopimus kiirevastaanoton ulkoistetuista palveluista Attendo Oy:n kanssa. Kuntahankinnat järjesti syksyllä kilpailutuksen uuden sopimuskumppanin löytämiseksi, joka jouduttiin keskeyttämään, koska yhtään tarjouspyyntöä täyttävää tarjousta ei tullut. Mäntsälän neuvottelut Attendo Oy:n kanssa sopimuksen jatkamisesta eivät johtaneet taloudelliselta kannalta kestävään lopputulokseen.

Iltavastaanottoaikoja pyritään tarjoamaan nykyisten resurssien puitteissa. Vuodenvaihteen tilanteeseen on vaikuttanut osaltaan pyhä- ja loma-aikataulut.

Päivystävän lääkärin puuttuessa terveysasema tiedottaa tilanteesta asiakkaille sähköisten palveluiden kautta sekä paikan päällä ja puhelimitse. Lisäksi tilanteesta kerrotaan aina myös Hyvinkään sairaalan päivystykseen, jotta he osaavat varautua tilanteeseen.

Mäntsälän sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtyneet 1.1.2019 Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän vastuulle. Vastuutahon vaihtuminen ei ole aiheuttanut palvelusisältöihin mitään muutoksia, vaan toiminta jatkuu kuten ennen vuodenvaihdetta.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä tuottaa palvelut palvelulupauksensa mukaisesti. Tämä koskee myös Mäntsälän terveysaseman tuottamia palveluita.

Susanna Pitkänen

Avopalvelujen päällikkö

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä

k u sote logo

 

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös