Menu

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä tuottaa Mäntsälän sote palvelut 1.1.2019 alkaen

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä, tuttavallisemmin Keusote, vastaa jäsenkuntiensa 200 000 asukkaan sosiaali- ja terveyspalveluista 1.1.2019 alkaen. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Tarkoitus on, että jäsenkuntien asukkaalle muutos ei vielä vuodenvaihteessa näy suuremmin.

– Heti vuodenvaihteen jälkeen tutut sosiaali- ja terveystoimen palvelut jatkuvat oman jäsenkunnan alueella. Myös asiakaspalvelunumerot säilyvät toistaiseksi ennallaan, kertoo kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Yhteistä kehittämistä Keski-Uudenmaan alueen jäsenkuntien palveluissa on tehty jo pitkään. Uusia palvelupilotteja on kokeiltu mm. kotisairaala-toiminnassa, joka toimii nyt kaikissa jäsenkunnissa. 
 – Uusia palveluita tullaan ottamaan käyttöön aivan lähitulevaisuudessa, ensimmäiseksi muun muassa suun terveydenhuollossa ja matalan kynnyksen palveluissa. Keskitetty alueellinen asiakkaiden palveluohjaus käynnistyy myös kevään aikana. Asukkaiden mahdollisuus käyttää toisen jäsenkunnan alueella olevia palveluita on myös suunnittelussa. Tarkoista käynnistymispäivistä tiedotetaan erikseen, tarkentaa Laitinen-Parkkonen.

Muutos koskettaa 200 000 asukasta

Sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtyminen kuntayhtymään koskettaa 200 000 alueen asukasta.

– Kuntien yhteinen tahtotila on hienolla tavalla mahdollistanut kuntayhtymän perustamisen ja suunnitelmien viemisen konkretiaan palveluiden parantamisessa, iloitsee Laitinen-Parkkonen. – Näin suuri organisaatio pystyy toteuttamaan monipuolisesti palveluita koko alueella paremmin kuin mitä on ollut mahdollista pienemmille kuntaorganisaatioille. Myös mahdollisuudet tehdä uudistuksia ja tuoda käytäntöön vaikuttavia toimintamalleja sosiaali- ja terveyspalveluissa ovat nyt aiempaa paremmat. Meille on tärkeää, että asukkaiden osallisuus kehittämisessä ja tulosten seuraamisessa on vahvaa, vaikka väestöä on alueella näin paljon. Tähän on tulossa aivan uusia keinoja jo ensi vuoden aikana, jatkaa Laitinen-Parkkonen.

Kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö siirtyy kuntayhtymän palvelukseen vuodenvaihteessa vanhoina työntekijöinä. Henkilöstöä kuntayhtymässä tulee olemaan 3500-4000 henkilöä. Muutosta on valmisteltu yhdessä henkilöstön kanssa, erityisen tiiviisti kuluneen syksyn aikana.

Asukkaille käytännön muutoksista tiedotetaan laajasti eri kanavissa, mm. paikallislehdissä. Tietoa sosiaali- ja terveyspalveluista saa jäsenkunnan verkkosivuilta, sosiaali- ja terveystoimen henkilöstöltä ja Keski-Uudenmaan soten verkkosivuilta, www.keski-uudenmaansote.fi. Kuntayhtymän verkkosivustot rakentuvat kevään 2019 aikana. Kuntayhtymä lähestyy jäsenkuntien asukkaita myös jokaiseen kotiin jaettavalla tiedotteella vuoden 2019 alussa.

Valtakunnallisen sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun osallistutaan edelleen tiiviisti

Kuntayhtymän valmistelua on tehty yhteistyössä valtakunnallisen sote- ja maakuntauudistuksen kanssa. Keski-Uudenmaan sote on toiminut mallina alueellisen sote-yhteistyön rakentamisessa Uudenmaan maakunnan alueella. Valmistelusta ja erityisesti Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän johdolla toteutettavasta Uudenmaan alueellisesta valinnanvapauskokeilusta on saatu kokemuksia lakien valmisteluun. Yhteistyö ja kehittäminen jatkuvat edelleen, ja uudistusta seurataan tarkasti. Mikäli uusien sote-lakien hyväksyminen viivästyy eduskunnassa, kuntayhtymä jatkaa palveluiden kehittämistä alueella jatkossakin.


Hyvä tietää

  • Voit edelleen käyttää sosiaali- ja terveyspalveluita jäsenkuntasi alueella kuten aiemminkin.
  • Palvelunumerot säilyvät toistaiseksi ennallaan.
  • Tulevaisuudessa voit käyttää myös muiden jäsenkuntien alueella tuotettuja palveluita. Tästä tiedotetaan erikseen.
  • Peruspalvelut turvataan asiakaslähtöisesti ja tasa-arvoisesti koko alueen asukkaille.
  • Saat lisätietoa palveluista Mäntsälän kunnan verkkosivuilta, kuntayhtymän verkkosivuilta, www.keski-uudenmaansote.fi, ja sosiaali- ja terveystoimen henkilöstöltä.  

 

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös