Menu

Tiedote: HSL:n matkakorttien vaihto on alkanut

Matkakorttien vaihto on alkanut – asiakkaan on vaihdettava matkakorttinsa HSL-kortiksi tai ryhdyttävä HSL-sovelluksen käyttäjäksi

Matkakortin käyttäjien on vaihdettava matkakorttinsa uuteen HSL-korttiin tai ryhdyttävä HSL-sovelluksen käyttäjäksi, jolloin hän ostaa lippunsa mobiilisti. Nykyiset matkakortit lakkaavat toimimasta, kun HSL ottaa ensi keväänä käyttöön uudet vyöhykkeet joukkoliikenteen hinnoittelussa.  Korttinsa voi vaihtaa kaikissa matkakortin lataus- ja jälleenmyyntipisteissä.  

Matkakortin vaihto HSL-korttiin käy helposti samalla, kun korttiaan käy lataamassa. Vaihdon voi tehdä missä tahansa muussakin matkakortin myynti- ja latauspisteessä kuin HSL:n ja kuntien palvelupisteissä.  Vaihtopaikkoja ovat mm. R-kioskit, Prismat, K-Citymarketit ja Stockmann-tavaratalot sekä useat S-marketit, Alepat, K-marketit ja monet pienet kioskit. Paikat löytyvät osoitteesta hsl.fi/myyntipaikkahaku.

Jos lipun maksaminen mobiilisti tuntuu luontevammalta, asiakas voi siirtyä käyttämään matkakortin sijaan HSL-sovellusta. Sovelluksella voi tällä hetkellä ostaa aikuisten kausilippuja sekä aikuisten ja lasten kerta- ja vuorokausilippuja. Opiskelijoiden kausiliput tulevat sovellukseen vuoden vaihteessa. HSL-sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta. Matkakortilla olevia tietoja ei voi siirtää HSL-sovellukseen.

Vanhalla matkakortilla olevat kausi ja arvo samoin kuin kaikki kortilla olevat muut tiedot, esimerkiksi tieto alennusoikeuksista, siirretään vaihdossa uudelle siniselle HSL-kortille. Uusi HSL-kortti toimii samalla tavalla kuin vanha matkakortti, mutta kortin ulkoasu on uudistunut. Uusi kortti on väriltään sininen ja kuviointina on käytetty liikennevälineiden piktogrammeja.

Matkakortit ja HSL-kortit toimivat vaihtoaikana rinnakkain. Vanhat kortit lakkaavat toimimasta, kun HSL-alueella siirrytään uuteen vyöhykemalliin. Vyöhykkeiden on tarkoitus tulla käyttöön vuoden 2019 keväällä.  Kortin voi vaihtaa maksutta uusien vyöhykkeiden käyttöönottoon asti kaikissa myyntipisteissä. Sen jälkeen kortti on käytävä vaihtamassa HSL:n tai kunnan palvelupisteessä ja vaihto maksaa kuusi euroa.  

”Kortin vaihtoon ei tarvita valtakirjaa eikä henkilöllisyystodistusta. Kortin voi vaihtaa myös jonkun toisen puolesta, joten joku perheenjäsen voi vaikka vaihtaa perheen kaikki kortit kerralla”, projektipäällikkö Leena Rautanen-Saari HSL:stä vinkkaa.

”Toivomme, että mahdollisimman moni asiakkaamme hankkisi vaihdon yhteydessä HSL-tunnuksen, jotta he pääsisivät hyötymään HSL-kortille kehitettävistä uusista palveluista. Tunnus mahdollistaa jatkossa muun muassa kortin verkkolatauksen ja erilaisia kohdennettuja infopalveluita”, Rautanen-Saari jatkaa.   

Kortit on välttämätöntä vaihtaa ennen vyöhykeuudistusta, sillä vanhat kortit eivät toimi uusien vyöhykkeiden käyttöönoton jälkeen.

Lisätietoja:
Myyntipäällikkö Matias Sarkkinen, HSL, puh. 040 149 4799
Projektipäällikkö Leena Rautanen-Saari, HSL, puh. 050 389 8970

Linkit ja liitteet 
www.hsl.fi
HSL:n myyntipaikkahaku
Kortin vaihdon verkkosivu
HSL-sovelluksen verkkosivu
Matkakortin vaihdon Q & AAlueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös