Menu

Kulttuuriviikko 2018 Mäntsälässä 20.-29.4.2018

Kevät on saapunut ja kulttuuriviikko on jälleen Mäntsälässä!

Mäntsälän kulttuuriviikko on 20.4.-29.4. 2018.

Kulttuuriviikko alkaa ILONA2018 -tapahtumilla viikon ensimmäisenä viikonloppuna ja päättyy toisena viikonloppuna sunnuntaina Mäntsälän teatterin koko perheen Vappuvipellykseen ja Pitäjäntuvan suomalaisiin laulelmiin yhdessä laulaen. Viikon aikana on paljon erilaisia konsertteja ja musiikkitapahtumia. Tiedossa on mm. Ellun Kamujen 10-vuotis tanssi- ja lauluiltamat, Bandoneonilla argentiinalaisia tangoja ja etelä-amerikkalaista kansanmusiikkia, Mäntsälän musiikkiopiston konsertit Iltasoitto ja Ryhmät lavalla, Mieskuoron ja Seniorikuoron yhteinen kevätkonsertti, ikivihreitä Vuosalmelta Petsamoon konsertti, Viihdelaulajien keväinen Laulava Sydän -konsertti ja Alvi’s Dixie Stompersin jazz-konsertti. Suurlavalla on tansseja ja Klamydia viihdyttämässä väkeä. Felix Zenger beatboxaa koululaisille nuorisotapahtumassa Riihenmäen koululla ja useat bandit soittavat MäntsäläLIVEn seurojentalon open stagella, jonne voi illan mittaan nousta myös muita halukkaita esiintymään. Lasten kulttuuritapahtumassa Sälinkään kartanolla lapset pääsevät tekemään kivoja juttuja erilaisissa pajoissa ja karaokehetkessä on mukana Maddalena.

Mustan Kissan Cupissa monitoimitalolla on useita voimistelunäytöksiä ensimmäisenä viikonloppuna ja Jäätaitureiden Jääshow Lasikenkä nähdään jäähallilla sekä arkena viikolla, että viikon jälkimmäisenä viikonloppuna. LC Mäntsälä/Mamsellien järjestämälla kotiseutukävelyllä katsellaan Mäntsäläläistä kotiseutua sekä kuullaan tarinoita ja lopuksi kahvitellaan yhdessä Pitäjäntuvalla.

Viikon varrella kuullaan runoja Runovakassa ja myös lapsille kerrotaan Taikapuukon tarinoita avoimessa päiväkodissa. Lasten esittämiä teatteriesityksiä on koko perheelle seurojentalolla sekä iloista improvisaatiota teatterin tavoin Pitäjäntuvalla. Kaikkiin näihin runo- ja lasten tapahtumiin on vapaa pääsy.

Taidenäyttelyjä on eri tapahtumissa, kuten Saara Kiurun taidetta Sälinkään kartanolla sekä Kyläfilmipäivänä Sääksjärven koululla. Kirjastossa on pilapiirtäjä Markku Haapaniemen, ”Maken” -näyttely sekä vitriininäyttelynä on nähtävissä Ehnroosin vanhan koulun aarteita. Mäntsälän taideyhdistyksen näyttelytiloissa on paikallisten taiteilijoiden keramiikka- ja taidenäyttely. ILONA 2018 kevätnäyttelyissä on esillä kurssilaisten töitä.  Näyttelyjä voi käydä katsomassa sekä kansalaisopistolla ja taideyhdistyksen Pihagalleriassa. Kirvun museo on auki viikonloppuisin ja kunnantalolla on Karjalaisen Naisen ääni -100 vuotisessa Suomessa. Pitäjäntuvan ”Punaista ja valkoista”-näyttely kertoo Mäntsälästä vuonna 1918. Käsityökeskuksessa voi kevätnäyttelyn ohessa halutessaan osallistua pientä maksua vastaan askartelu- ja taitopajoihin. Katso näiden kaikkien näyttelyajat tarkemmin kulttuuriviikon ohjelmasta. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Kulttuuriviikon tarjoaa paikalliset kulttuuriyhdistykset ja -kulttuuritoimijat yhteistyössä. Kulttuuriviikkoa koordinoi Mäntsälän kunnan kulttuuripalvelut.

Kulttuuriviikon ohjelma:

  • kunnan www-sivujen tapahtumakalenteri : www.mantsala.fi (katso vuosinäkymästä huhtikuu)
  • ohjelma lehdessä Mäntsälän Uutisissa viikolla 16
  • Mäntsälä Messuilla kunnan standilla ja kirjastossa
  • tapahtumien järjestäjien eri verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa

kulttuuriviikko ruudulla 2018

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös