Menu

Vuoden 2017 kulttuuriteko: Requiem kuoro ja Mirjam Odé

Mäntsälän seurakunnan Requiem –kuoro ja sen johtaja,kanttori Mirjam Odé ovat saaneet Mäntsälän kunnan vuoden 2017 kulttuuriteko -tunnustuksen.

Kuntalaisten perusteista:

Mirjam Ode on vuonna 2017 koonnut mäntsäläläisiä laulajia ja soittajia uudeksi, korkeatasoiseksi Requeim –kuoroksi. Kuoro on esittänyt Faurén Requiemin ja Mozartin Requiemin osia kahdessa eri konsertissa. Kuorosta on muodostunut pysyvä, korkeatasoinen, suuria kirkkoteoksia esittävä kuoro. Kuoro on koonnut paljon aiemmin Helsingin eri suurkuoroissa laulaneita taitavia kuorolaulajia ja tarjonnut harrastusmahdollisuuden kotipaikkakunnalla. Teosten solistitehtävät hoidetaan mäntsäläläisten harrastajien ja ammattilaisten voimin. Odé on halunnut antaa solistitehtäviä laajasti tehtäviin kykeneville harrastajille. Näin hän on luonut esiintymismahdollisuuksia suuriin kirkkoteoksiin, joita harrastajilla ei muuten ole ollut mahdollista saada. Mäntsälässä ei ole viime vuosina ollut vastaavan tasoista kuorotoimintaa. Mirjam Odeén ja Requiem –kuoron työ on ollut innostavaa ja korkeaa tasoa vaativaa. Konsertit ovat olleet ilmaisia.

Mirjam Odé on tehnyt pitkäjänteistä työtä myös lapsikuoron ja erilaisten lapsiryhmien parissa. Lapsikuoroon on matala kynnys tulla. Lapsikuoro on merkittävä lasten kulttuurin juurruttaja Mäntsälässä.

Mirjam Odé käyttää jatkuvasti hyviä kontaktejaan kulttuurin ammattilaisiin ja mahdollistaa monipuolisen konserttitoiminnan paikkakunnan parhaassa musiikkitilassa, Mäntsälän kirkossa. Usein konsertit ovat tasoonsa nähden erittäin huokeita tai ilmaisia.

Mäntsälän Requiem -kuoro ja Mirjam Odén työ on tuonut suuret kirkkoteokset Mäntsälän kulttuurielämään vuonna 2017 ja kutsunut Mäntsälään musiikin kuulijoita laajasti ympäri Uuttamaata.

Vuoden 2017 pyhäinpäivän aattona Requiem-kuoro esitti sekä Faurén Requiemin että osia Mozartin Requimesta.

 

Tiedottaa Mäntsälän kunnan kulttuuripalvelut

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös