Menu

Riihenmäen kouluhanke on valmistunut kokonaisuudessaan

Riihenmäen kouluhanke on valmistunut kokonaisuudessaan

Vanhaa yläkouluosaa koskevat muutostyöt valmistuivat 8.9.2017. Näin koko pitkä hanke on tullut päätökseensä ja koulutyössä päästään hyödyntämään entistä paremmin koko rakennuskombinaatiota. Yläkouluun toteutettiin uusi yhdistetty fysiikan ja kemian opetustila. Vanhojen hallintotilojen paikalle rakentui neljä uutta perusopetustilaa. Lisäksi tehtiin taloteknisiä parannuksia sekä huolto- ja säätötoimenpiteitä.

nriihenmaen kouluhanke on valmistunut kokonaisuudessaan

Riihenmäen koulun laajennus valmistui

Riihenmäen koulun laajennus eli uudisosa on valmistunut. Vastaanotimme koulun uudisosan pihoineen sovitussa aikataulussa 31.7.2017. Laajennusosaan sijoittuvat alakoulu, hallintotilat ja koko koulun käyttöön tarkoitettu 1044m2:n liikuntahalli, joka on jaettavissa neljään lohkoon. Lisäksi tiloja on mm. kätten töiden opetukseen ja itseopiskelulle; kirjasto ja ”lukuluola”. Avara ruokasali on keskellä uutta rakennusmassaa ja sinne avautuu näkymiä laaja-alaisesti myös toisesta kerroksesta. Hanke etenee muutostöillä vanhassa yläkouluosassa, jossa mm. vapautuneita hallintotiloja muutetaan opetuskäyttöön ja tehdään taloteknisten järjestelmien parannus- ja yhteensovittamistoimenpiteitä. Muutostyöt valmistuvat syyskuussa 2017.

20170812 120936

20170812 120602

Riihenmäen koulun laajennus valmistuu

Otimme vastaan Riihenmäen koulun laajennuksen 28.4. 2017 sisäpuolisilta osin. Rakennuttajana toimii Mäntsälän kunta, tekniset palvelut. Uudisosan laajuus on 6830 brm², 39 500m³. Hanke etenee pihatöillä ja vanhan yläkouluosan muutostöillä. Pihatöiden on määrä valmistua heinäkuun loppuun mennessä ja yläkoulun muutostöiden syyskuun aikana. Laajennuksen KVR-urakan arvo on n. 14,2 M € ja se on osa suurempaa 66 M€:n elinkaarisopimuskokonaisuutta, johon kuuluu myös Hyökännummen koulun ja päiväkodin toteuttaminen.

Tekniset palvelut esittävät kiitoksensa tässä vaiheessa kaikille osapuolille, jotka ovat olleet myötävaikuttamassa upean koulurakennuksen toteuttamista.

Lisätietoja:
Pertti Palmroos, rakennuttamispäällikkö puh. 040 3145 431

20170428 091127 collage

Suunnittelussa on panostettu erityisesti tilojen muunneltavuuteen ja joustavuuteen erilaisissa oppimistilanteissa. Kaikissa materiaalivalinnoissa päällimmäisenä ovat olleet toiminnallisuus, rakennuksen elinkaarikustannukset ja helppohoitoisuus. Rakennus on varustettu maalämmöllä, minkä ansiosta rakennuksen e-luku on ainoastaan 111 vastaten energialuokkaa B. Keskellä rakennusmassaa sijaitsee avara ja valoisa ruokasali, jonne avautuu näkymiä myös rakennuksen toisesta kerroksesta. Liikuntahalli on yli 1000 m2 ja se on jaettavissa 4 lohkoon. Liikuntahallin yhteydessä on näyttämö sekä kokoon työntyvä teleskooppikatsomo. Tilassa voidaan järjestää esittävän taiteen tapahtumia.

Keskeiset osapuolet

Arkkitehtisuunnittelu:  Arsatek Oy  
Rakennesuunnittelija: Suunnittelu Teräsmaa Oy  
Lvia- suunnittelu: Granlund Riihimäki Oy  
Sähkösuunnittelija: Granlund Lahti Oy  
Kustannuslaskenta: Insinööritoimisto LaRa Oy  
Akustiikkasuunnittelija: Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy                 
Sisustussuunnittelija: KM Interiors Oy  
Geosuunnittelu: Geo-Ykkönen Oy  
Elinkaarihankkeen kilpailutus: WSP Finland Oy  
KVR- urakoitsija:   NCC Suomi Oy  

                

Mäntsälän Riihenmäen yhtenäiskoulun alakouluosan huollon sekä ylläpidon hankinta on kilpailutettu elinkaarimallilla. Elinkaarimallissa palveluntuottaja (NCC Suomi Oy) vastaa kohteiden uudisrakentamisesta, korjaamisesta, kunnossapidosta ja käytettävyydestä 20 vuotta käsittävän sopimusajan, jota voidaan kunnan niin päättäessä jatkaa kilpailutetulla hinnalla viiden (5) vuoden optiojaksolla. Hanke toteutetaan käyttäen ns. rahoituslaitosrahoitusta, jolloin kunta tulee suoraan uusien rakennusten omistajaksi ja voi siten ohjata ja valvoa rakennusten ylläpitoa sekä huoltoa.

Linkki kunnanhallituksen päätökseen 17.8.2015 § 193:  
http://193.143.236.21/dynasty/kokous/20152200-3.HTM

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös