Hyvinkää ja Tuusula mukana Keski-Uudenmaan soten kuntayhtymässä

SOTE-hanke TIEDOTE 09 / 2017, 29.5.2017

Hyvinkään ja Tuusulan valtuustot ovat päättäneet 29.5.2017 liittymisestä Keski-Uudenmaan sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymään. Aiemmin päätöksen liittymisestä ovat jo tehneet Järvenpää ja Mäntsälä.

Keski-Uudenmaan soten kuntayhtymä syventää alueellista sote-yhteistyötä ja vie alueellisen sote-mallin käytäntöön. Palveluiden järjestäminen ja palveluiden tuotannon ohjaaminen on tarkoitus keskittää hankkeessa mukana olevien kuntien (Hyvinkää, Järvenpää, Nurmijärvi, Mäntsälä, Pornainen, Tuusula) yhteiseen kuntayhtymään. Palvelujen tuottaminen asiakasryhmittäin tapahtuu kunnissa pääosin nykyisen henkilöstön toimesta nykyisen työnantajan palveluksessa alueellisen sote-mallin periaatteiden mukaisesti. Pornainen päättää liittymisestä lähiviikkoina.

– Tämä on Keski-Uudellemaalle hieno mahdollisuus – olla yhdessä rakentamassa tulevaisuuden sotea, kertoo Keski-Uudenmaan sote-hankkeen hankejohtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Kuntayhtymä aloittaa toimintansa 1.1.2018. Palveluiden tuotannon ohjaus kuntayhtymän kautta mahdollistaa jouhevan siirtymisen tulevaan Uudenmaan maakuntaan.
Lisätietoja:
- Keski-Uudenmaan sote-hankkeesta: www.keski-uudenmaansote.fi

Pirjo Laitinen-Parkkonen, hankejohtaja, p. 040 182 5797, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Takaisin ylös