Tiedote valinnanvapauskokeilun palveluntuottajahaun avautumisesta

Ilmoittautuminen vastaanottopalvelujen palveluntuottajaksi on alkanut Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilussa

Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilun vastaanottopalvelujen palveluntuottajien ilmoittautuminen on auennut 9.3.2017. Ilmoittautumisia otetaan vastaan tässä vaiheessa niiltä palveluntuottajilta, jotka ovat kiinnostuneita tarjoamaan perustason hoitaja- ja lääkäripalveluita Keski-Uudenmaan kuntien asukkaille. Tavoitteena on, että kuntien asukkaat pääsevät valitsemaan palveluntuottajia huhtikuun aikana.
Kokeilun ehdot ja periaatteet –asiakirja (ns. sääntökirja) on hyväksytty kaikissa kokeilualueen sosiaali- ja terveys- tai perusturvalautakunnissa. Asiakirjassa määritellään mm. ehdot, joiden perusteella palveluntuottajat hyväksytään mukaan kokeiluun ja minkälaisia ovat heille maksettavat kapitaatiokorvaukset.

Mikä on Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilu?
Keski-Uudenmaan kuntien (Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula) valinnanvapauskokeilun tavoitteena on kerätä tietoa, käytäntöjä ja kokemuksia uusista toimintatavoista tulevaa sote -uudistusta varten.
Valinnanvapauden kokeiluja on Suomessa meneillään viidellä eri alueella. Kaikissa kokeiluissa on omat painopistealueet.
Keski-Uudenmaan valinnanvapaushankkeen painopistealueet ovat perustason hoitaja- ja lääkärivastaanottopalveluiden ja paljon palveluita tarvitsevien asiakkaiden henkilökohtaisen budjetin kokeilu. Lisäksi Keski-Uudenmaan kokeilun erityispiirteenä on kannustin-/sanktiomallin soveltaminen palveluntuottajille maksettaviin korvauksiin. Henkilökohtaisen budjetin kokeilu alkaa syksyllä 2017.

Hakuohjeet löytyvät nettisivuilta www.keski-uudenmaansote.fi.

Lisätietoja
Hankejohtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040 182 5797, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Projektipäällikkö Frank Ryhänen, p.040 724 0869, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Viestintävastaava/assistentti Terhi Sandberg p.040 725 3275, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedote (.pdf)

Takaisin ylös