Vaikuta paikkakuntasi tulevaisuuteen­­ - tule mukaan keskustelemaan 8.3.17

Suomen askeleet -kansalaiskeskustelusarja saapuu Mäntsälään 8.3.2017.

Miltä tuntuisi istua kahvipöytään tuntemattomien kanssa ja kehittää ideoita hyvään tulevaisuuteen? Suomen askeleet -kansalaiskeskustelusarjassa pohditaan yli 30 paikkakunnalla millaista on hyvä elämä, miten eriarvoisuutta tasataan ja kuinka rakennetaan siltoja eri ihmisryhmien välille.

Mäntsälän kansalaisopiston järjestämä tilaisuus on 8.3.2017 klo 18–21 Opistotalolla, osoitteessa Vanha Porvoontie 19.

Kansalaiskeskusteluun haetaan aivan tavallisia ihmisiä kaikilta elämänaloilta. Ilmoittautua voi osoitteessa 100askelta.fi/suomen-askeleet tai Mäntsälän opiston sivuilla osoitteessa www.mantsalanopisto.fi  kurssinumerolla 999915.

Suomen askeleet -kansalaiskeskustelussa ennakkoon ilmoittautunut joukko eri taustaisia ihmisiä keskustelee Suomen tulevaisuuteen liittyvästä kysymyksestä ja suunnittelee ratkaisunsa tuleville sukupolville. Pöytäkunnittain puhutaan hyvästä elämästä tulevaisuuden Suomessa yhteiskunnallisten muutosten keskellä.

Keskustelun teemoihin johdattelee asiantuntijoiden alustus ajankohtaisista ilmiöistä. Paikalla alustamassa on Mäntsälän Yrityskehityksen toimitusjohtaja Harri Kari. Keskustelu etenee valtakunnallisista kysymyksistä paikallisten asioiden ratkaisemiseen. Menetelmänä toimii World Cafe-pöytäkeskustelu.

Valtakunnallisista kansalaiskeskusteluista syntyneet ideat toimivat pohjana hankkeen etenemiselle. Ne julkaistaan keväällä verkossa kaikkien arvioitaviksi, luovutetaan poliittisille päätöksentekijöille ja esitellään Porin SuomiAreenalla. Sen jälkeen ne jalostuvat paikallisten nuorisovaltuustojen käsissä uuteen muotoon.

Hanketta koordinoi sivistysjärjestö Kansanvalistusseura, ja sen toteuttamisessa on mukana useita kansalaisjärjestöjä ja -opistoja lähes kaikista maakunnista sekä ulkomailta. Keskustelusarja on osa 100 askelta Suomen tulevaisuuteen -hanketta, joka on mukana Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmassa.

www.100askelta.fi

www.facebook.com/100askelta

Twitter: @100askelta

Instagram: 100askelta      

 

Terveisin

Airi Pekkala-Mäkitalo

rehtori, Mäntsälän kansalaisopisto

Takaisin ylös