SUOMI100 Mäntsälässä - Yhdessä Tillsammans Together

suomifinland100

Koko vuoden 2017 mittaisesta juhlavuodesta toivotaan muodostuvan kaikkien suomalaisten ja Suomen ystävien kohtaamispaikka. Juhlavuoden laaja ohjelmakokonaisuus ja projektit rakennetaan avoimesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa vietetään valtakunnallisesti vuonna 2017 teemalla Yhdessä. Juhlavuotta juhlitaan yhdessä ja sitä tehdään yhdessä.

Mäntsälässä Suomen juhlavuosi tulee näkymään läpi vuoden erilaisena ohjelmatarjontana, jota tekee kuntalaisille mm. oppilaitokset, yhdistykset, yritykset, asukasyhdistykset, yksittäiset toimijat, seurakunta ja kunta. Suomen 100-vuotis syntymäpäiville on kutsuttu kaikki suomalaiset, lapset, nuoret, aikuiset, ikäihmiset sekä maahanmuuttajat, ulkomailla asuvat suomalaiset - ja kaikki juhlavuotena Suomessa käyvät vieraammekin!

Mäntsälän kunnan sivistyslautakunta on määritellyt vuoden 2017 kulttuuri- ja kansalaistoiminnan avustuksien myöntämisessä painopisteeksi Suomi100 juhlavuoden teeman.

Paikkakunnallamme tullaan näkemään, kuulemaan ja kokemaan juhlavuoden kunniaksi teatteria, näyttelyjä, historiaa, konsertteja, taidetta, tansseja, joita eri toimijat tulevat yhdessä ja erikseen toteuttamaan. Kuntalaiset voivat myös osallistua vielä tulevana vuonna tapahtumien ja tilaisuuksien ideointiin. Kulttuurin lisäksi juhlaohjelma näkyy monenlaisena muunakin: mm. hienona liikunta-, kilpailu- ja tapahtumatoimintana. Mäntsälä ympäristönä myös ”pukeutuu” juhlavuoteen, joka nähdään istutuksissa ja mm. valaistuksessa joen varrella – sekä pieninä yksityiskohtina kylillä ja keskustassa. Kuntalaisia toivotaan mukaan oman kylän Suomi100 toimintoihin! Yhdessä! Tillsammans! Together!

Mäntsälän kunta ja seurakunta järjestävät Kansallisen Veteraanin päivän juhlan 27.4.2017 ja itsenäisyyspäivän juhlan 6.12.2017. Järjestelyissä on mukana Mäntsälän Sotiemme Veteraanien Perinneyhdistys, sekä eri ohjelman tuottajat.

Mäntsälän kunta järjestää lisäksi kaikkien yhteisen ”kansanjuhlan” ilotulituksineen Mäntsälän Suurlavalla tiistaina 5.12.2017, itsenäisyyspäivän etkona. Ohjelmaa on kaikenikäisille ja juhlaan on luonnollisesti vapaa ja ilmainen sisäänpääsy.

Mäntsälä syö kun koko Suomi syö, VIIKONLOPPU YHDESSÄ -päivänä lauantaina 26.8.2017, jolloin yhtenä järjestettynä picnic-paikkana on Mäntsälän joen varsi keskustassa. Tapahtumaan voi osallistua joka puolella Suomessa, erilaisissa järjestetyissä paikoissa tai vaikkapa järjestämällä juhlaruokailun omalla takapihallaan ystävien kanssa tai syömällä ravintolassa, jne.

Yhdessä Mäntsälä-Seuran kanssa kunta tekee Sata vuotta Mäntsälässä kuvateoksen, johon kuntalaiset voivat myös osallistua tarjoamalla kuvamateriaalia. Lisätietoja saa Mäntsälä-Seuralta tai kunnasta.

Kunnan tapahtumakalenteriin tallentuu vielä tulevia paikallisia tapahtumia, lisäksi suunnitelluista tapahtumista tiedotetaan paikallisessa lehdessä ja kunnan sosiaalisessa mediassa. Vuoden aikana tulee olemaan lukuisia tapahtumia, joihin mäntsäläläisiä toivotetaan tervetulleiksi!

Suomen juhlavuotta koko maassa koordinoi Valtioneuvoston kanslia.

”Juhlavuoden valmistelussa korostuu kansalaisyhteiskunnan merkitys ja luovuuden voima. Suomessa on onnistuttu sadan vuoden aikana rakentamaan ja ylläpitämään vakaa, demokraattinen yhteiskunta. Samalla luovuus - vapaus löytää ja kokeilla uusia ratkaisuja - on taannut merkittävän kehityksen. Luovuus on ollut avain yksilön ja kansakunnan taloudelliseen menestykseen sekä henkiseen hyvinvointiin. Koko vuoden 2017 mittaisesta juhlavuodesta toivotaan muodostuvan kaikkien suomalaisten ja Suomen ystävien kohtaamispaikka. Juhlavuoden laaja ohjelmakokonaisuus ja projektit rakennetaan avoimesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.” (Valtioneuvoston viestintäosasto 11.9.2014)

Suomi100 sivu

Mäntsälän kunnassa lisätietoja

Kulttuuripalvelut, kulttuurisihteeri - Tarja Kuusela, p. 040 3145 397

Hallintopalvelut, suunnittelija - Sirkku Mäkelä, p. 040 3145 214

Takaisin ylös