Menu

Uusittavat reseptit

Potilasta hoitava lääkäri tekee päätöksen reseptin eli lääkemääräyksen uusimisesta. Jos lääke on määrätty muualla kuin julkisessa terveydenhuollossa, Mäntsälän terveysaseman lääkäri ei voi uusia reseptiä ilman tietoja henkilön sairauden seurannasta ja muista käytössä olevista lääkkeistä.
Reseptit ovat voimassa yhden vuoden tai kaksi vuotta sen kirjoittamis- tai uusimispäivästä alkaen. Reseptiä noudettaessa on varauduttava esittämään kuvallinen KELA-kortti tai muu henkilöllisyystodistus. Lisätietoa uusittavista resepteistä saa hoitajan vastaanotolla.

Reseptejä ei voida uusia kiireellisen hoidon vastaanotolla.

Apteekeissa sekä julkisessa terveydenhuollossa on käytössä sähköisesti tehtävä lääkemääräys (eResepti). Suurimmat edut asiakkaalle eReseptin käytössä ovat reseptin säilyminen turvassa, reseptin helppo saatavuus, lääkitystietojen ja lääkehoidon parempi hallinta ja sitä kautta potilasturvallisuuden merkittävä parantuminen.

Sähköisen reseptin uusinta (eResepti)

Sähköisen reseptin uusimispyyntö tehdään Omakannan kautta. Lue lisää Kanta-sivuilta. Uusimista voi pyytää myös terveysaseman hoitajan vastaanotolla, soittamalla kiireettömän linjan ajanvaraukseen puhelinajalla tai apteekista. Apteekissa hoidettu reseptin uusimispyyntö välitetään terveydenhuoltoon.

Asiakas saa tiedon uusitusta eReseptistä matkapuhelimeensa tekstiviestinä, jos hän on antanut matkapuhelinnumeronsa terveydenhuollon käyttöön ja suostumuksen tekstiviestin lähettämiseen. Suostumus kysytään erikseen jokaisella eReseptin uusimiskerralla.

Uusittu eResepti on nähtävissä myös Kanta-sivuilla Omien tietojen katselussa (omilla verkkopankkitunnuksilla). Asiakkaalle ilmoitetaan, jos eReseptiä ei uusita. Mikäli alkuperäisen eReseptin kirjoittamisesta tai uusinnasta on yli 16 kk, niin silloin sitä ei voida uusia.

Paperireseptien uusinta

Uusitut paperireseptit voi noutaa Mäntsälän terveysaseman potilastoimistosta n. seitsemän (7) arkipäivän kuluttua. Reseptit voidaan myös postittaa kotiin edellyttäen, että reseptin mukana on nimellä ja postimerkillä varustettu kirjekuori.

Reseptin uusinta puhelimitse

Potilas voi esittää reseptin uudistamispyynnön myös puhelimitse soittamalla kiireetömään ajanvaraukseen puhelinajalla. Hoitaja varmistaa potilaan henkilöllisyyden tarkastamalla perustiedot (hetu, osoite ja puhelinnumero).  Puhelimella voi pyytää vain omien reseptien uusimista tai alaikäisen lapsen reseptien uusimista tai sitten uusimista voi pyytää henkilö, jolle asianomainen henkilö on tehnyt kirjallisen suostumuksen reseptiasioidensa hoitoon ja allekirjoitettu lomake on toimitettu terveysasemalle.

Takaisin ylös