Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö
 
 
Etsivä nuorisotyö on nuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa vastauksia nuoren mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut. Etsivän työn ensisijaisena tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa.
 
 
Etsivä työ käytännössä:
 
nuorta tavataan sovitusti siellä, minne nuoren on helppo tulla.
autetaan nuorta työ- ja kouluasioissa sekä muissa asioissa, joissa hän tukea ja apua tarvitsee. Myös muihin pulmiin ja ongelmiin pyritään yhdessä löytämään ratkaisu.
nuoriso-ohjaaja on säännöllisesti Moniksen nuorisotilalla, Starttipajalla, Keudalla ja yläkouluilla tapaamassa nuoria. Nuoriso-ohjaaja on usein myös tavoitettavissa facebookissa. Etsivä voi olla sovitusti koululla opiskelijan mukana esimerkiksi opiskelijan keskeyttäessä tai erotessa koulusta. Etsivä on tarvittaessa tukena Kelassa, sosiaalitoimistossa, TE toimistossa jne. mutta tavoitteena on että nuori pystyy hoitamaan asiat jatkossa itsenäisesti.
Yökahvila toiminta ja sen kehittäminen ja pysyvyys. 
ammatillisuuden kehittäminen.
etsivä työ on mukana erilaisissa projekteissa ja tapahtumissa. 
 
Lisätietoja:
 
Mirva Kuisma, etsivä nuoriso-ohjaaja   040 3145 176
Minna Lottanen, etsivä nuoriso-ohjaaja   0403146 726 
 
 
 
Takaisin ylös