Verkkopalvelut ja verkkokirjasto

Kirjaston verkkopalvelut

Mäntsälän kirjasto palvelee asiakkaitaan verkossa näiden nettisivujen, Kirkes-kirjastojen yhteisen verkkokirjaston ja Facebook-sivujen avulla. Verkkopalvelujen tärkeä osa ovat e-kirjat sekä muut e-aineistot ja verkkopalvelut, joita mahdollisuuksien mukaan hankitaan asiakkaiden käyttöön. Kirjastossa asiakkaiden käytössä on myös laitteet, joilla verkkosisältöihin ja -palveluihin voi tutustua. Kirjastosta saa opastusta verkkoasioinnin ja -palveluiden käytössä, myös muiden kuin kirjaston omien verkkopalveluiden. Verkko- ja laiteopastuksesta löydät lisätietoa täältä.

Verkkokirjasto

Kuulumme yhteiseen Kirkes-kirjastokimppaan Järvenpään, Tuusulan ja Keravan kanssa. Sama kirjastokortti käy kaikissa kirjastoissa ja samat tunnukset käyvät aineistovarauksissa ja lainojen uusimisessa.

Kirkes-kirjastojen verkkokirjastossa voit tehdä hakuja, varata aineistoa ja uusia lainojasi. Varausten noutoilmoitukset voit valita postitse, sähköpostitse tai tekstiviestinä. Verkkokirjastossa voit myös muuttaa osoitetietosi, tallentaa uutuusvahdin, kerätä aineistoa "omaan hyllyyn" tai julkaista teosarvosteluja. Tarkemmat ohjeet verkkokirjaston käyttöön löydät täältä.

E-kirjat ja muut e-aineistot

E-kirjoja voi lukea tietokoneella (win/mac), tablet-laitteella (win/android/iPad), älypuhelimella (win/android/iPhone) tai sähkökirjojen lukulaitteilla. Kirjastossa e-kirjojen lainaamista ja lukemista voi kokeilla pc-koneilla, iPadeilla sekä e-kirjan lukulaitteilla, jotka toimiakseen tarvitsevat myös tietokoneen ja nettiyhteyden. Lisätietoja e-kirjoista ja niiden lainaamisesta löytyy näiltä sivuilta kohdasta e-kirjat.

Kirjaston asiakaskoneilta pääsee myös:

ePressiin,joka on sähköinen sanomalehtipalvelu, joka tarjoaa käyttäjälleen kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Lehdet ovat digitaalisina näköisversioina, täysin samassa muodossa kuin painosta ilmestyvät painetut lehdet.

Mediearkivetiin, joka on Pohjoismaiden suurin uutisarkisto. Se sisältää yli 15 miljoonaa painettua kokotekstiartikkelia yli 300 lähteestä. Suomenruotsalaisista lehdistä mukana ovat Hufvudstadsbladet ja Nya Åland.

 

 

 

Takaisin ylös