Omatoimikirjasto

Omatoimikirjasto tarkoittaa sitä, että kirjastossa voi asioida omatoimisesti varsinaisen palveluajan ulkopuolella. Omatoimikirjasto on avoinna ma-ke 9-13.

kirjautumisyksikko pOmatoimiaikana kirjastoon pääsee näyttämällä kirjastokorttia ja antamalla pin-koodin ulko-ovella olevaan kirjautumisyksikköön. Pin-koodi on sama, jolla asioidaan verkkokirjastossa. Koodin voi noutaa kirjastosta. Omatoimikirjastolla on omat käyttösäännöt, joihin asiakas sitoutuu käyttäessään omatoimikirjastoa.
Omatoimikirjaston käyttösäännöt

Omatoimiaikana kirjastossa on joku henkilökunnasta paikalla, mutta asiakaspalvelua ei ole mahdollista antaa. Asiakkaiden on mahdollista lainata ja palauttaa automaateilla, käyttää tietokonetta ja muita kirjaston asiakaslaitteita sekä lukea esim. lehtiä lehtisalissa. Varaukset on siirretty itsepalveluhyllyyn, josta omansa voi hakea saapumisilmoituksen mukana tulleella noutonumerolla. Omatoimiaikana ei ole mahdollista tulostaa, maksaa maksuja tai saada uutta kirjastokorttia, tietopalvelua tai opastusta laitteiden käytössä, ellei ole erikseen varannut opastusaikaa.

Omatoimikirjastoa on tarkoitus laajentaa loppuvuonna 2017 aikoihin, jolloin kirjastossa ei ole henkilökuntaa paikalla, mutta tämä vaatii vielä suunnittelua. Kirjastoon on asennettu kattava tallentava kameravalvonta, joka auttaa turvallisen asioinnin, tilan ja aineiston kunnon ja säilyvyyden sekä yleisen järjestyksen ylläpidossa.
Omatoimikirjaston rekisteriseloste

Takaisin ylös