eKirjat

E-kirjojen lainaus tapahtuu Ellibs-verkkopalvelun kautta.E-kirjan lainaus:
E-kirjat löytyvät Kirkes-kirjastojen e-kirjakokoelmasta https://ellibslibrary.com/kirkes tai www.kirkes.fi-sivun vasemmasta sivupalkista.

Kirjoja voi nyt lukea suoraan selaimessa ilman, että kirjaa tarvitsee ladata. Tuettuja selaimia ovat Mozilla Firefox, Google Chrome ja Apple Safari. Kirjan voi myös ladata koneelle, jolloin lukeminen ei vaadi internet-yhteyttä. Kirkes kirjastojen e-kirjat ovat joko ePub- tai pdf-tiedostomuodossa. Selainlukeminen koskee uudempia ePub-muotoisia aineistoja, vanhemmat pdf-muotoiset e-kirjat lainataan edelleen erillisen koneelle ladattavan lukuohjelman kautta. Lainaajalla voi olla yhtä aikaa 5 teosta lainassa ja 7 varattuna.

Kirjautuminen Ellibs-sähkökirjapalveluun ja e-kirjan lainaaminen ei enää vaadi pin-koodia. HUOM! Jos kirjastokorttisi on vanha ja viivakoodin yhteydessä olevassa numerosarjassa on vain 10 numeroa, et pääse kirjautumaan uuteen e-kirjapalveluun. Tulethan silloin kirjastoon, niin vaihdamme sinulle maksutta uuden kirjastokortin!

Lainassa olevan e-kirjan voi varata ilman varausmaksua. Kun varattu e-kirja vapautuu, asiakas saa ilmoituksen sähköpostiinsa, jonka jälkeen e-kirja siirtyy luettavaksi omaan sähköiseen kirjahyllyyn. Pdf-muotoisia e-kirjoja ei voi varata.

E-kirjoista ei kerry myöhästymismaksuja, sillä ne palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Laina-ajaksi voi valita joko 2 tai 14 vuorokautta. Lainan voi palauttaa halutessaan myös itse.

Ellibs-kokoelmaa voi selata ja esikatsella myös ilman kirjautumista.

Kirjaston muut e-aineistot:
Kirkes-kirjastojen kaikkia e-julkaisuja voi hakea aineistohaussa asiasanoilla sähkökirjat tai elektroniset julkaisut, tai valitsemalla laajennetussa haussa aineistolajiksi e-kirjan. Näillä hauilla löytyvät kaikki e-aineistot, myös Ellibs-e-kirjat.
Teoksen pääsee lukemaan klikkaamalla teostietoihin tallennettua linkkiä e-kirjaan.

Valtakunnallinen eKirjasto:Kuvaa klikkaamalla siirryt ekirjaston sivulle
Kaikki Suomen yleisten kirjastojen e-aineistot löytyvät osoitteesta ekirjasto.kirjastot.fi. Osa niistä on vapaasti käytettävissä, osan käyttämiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnuksen. Kirjastovalinnan kautta voit rajata haun kohdistumaan vain Kirkes-kirjastojen e-aineistoon.

Takaisin ylös