Päivähoitoruokailu

Kunnallisia päiväkotien ruokapalveluyksiköitä oli vuoden 2007 alussa 7 kpl. Edellisen lisäksi on 14 kpl päivähoitoyksiköitä, jonne toimitetaan lounasruoka terveyskeskuksen keittiöstä, päiväkotikeittiöistä ja keskuskeittiöstä.

Päivähoitoruokailun tavoitteena on opettaa lapsia monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon sekä edistää ja ylläpitää lasten terveyttä ja hyvinvointia. Ruoanvalmistuksessa noudatetaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksia. Ruoka on monipuolista, vähäsuolaista ja vähärasvaista.

Päiväkotien valmistuskeittiöiden ruokalista sisältää ns. perusruokaa, jossa on huomioitu lasten ”makutottumukset”. Valmistavien keittiöiden ruokalistat ovat kuuden viikon kiertäviä ruokalistoja. Jakelukeittiöissä Keskuskeittiön ruokalistat vaihtelevat 4-6 viikon listoina.

Päivähoitoyksiköissä joihin ruoka kuljetetaan terveyskeskuksen keittiöltä noudatetaan terveyskeskuksen ruokalistaa ja vastaavasti niissä yksiköissä, jonne ruoka kuljetetaan keskuskeittiöstä noudatetaan keskuskeittiön ruokalistaa. Ruokaa valmistavissa päiväkodeissa noudatetaan päiväkodin valmistuskeittiön ruokalistaa.

Ruokalistat  >>

 

Takaisin ylös