Päivähoitoruokailu

Kunnallisia päiväkotien ruokapalveluyksiköitä oli vuoden 2017 alussa 12 kpl, joista tuotantokeittiöitä on 3 kpl ja palvelukeittiöitä on 9 kpl.

Päivähoitoruokailun tavoitteena on opettaa lapsia monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon sekä edistää ja ylläpitää lasten terveyttä ja hyvinvointia. Ruoanvalmistuksessa noudatetaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksia. Ruoka on monipuolista, vähäsuolaista ja vähärasvaista.

Päiväkotien valmistuskeittiöiden ruokalista sisältää ns. perusruokaa, jossa on huomioitu lasten ”makutottumukset”. Tuotanto- ja palvelukeittiöiden ruokalistat ovat kuuden viikon kiertäviä ruokalistoja.

Päivähoitoyksiköissä joihin ruoka kuljetetaan terveysaseman keittiöltä noudatetaan terveysaseman ruokalistaa ja vastaavasti niissä yksiköissä, jonne ruoka kuljetetaan keskuskeittiöstä noudatetaan keskuskeittiön ruokalistaa. Ruokaa valmistavissa päiväkodeissa noudatetaan päiväkodin tuotantokeittiön ruokalistaa.

Ruokalistat  >>

 

Takaisin ylös