Ateriapalvelut

Ateriapalvelun tarkoituksena on järjestää terveellinen, monipuolinen ja lämmin ateria eläkeikäisille ihmisille. Lämmin monipuolinen ateria päivittäin turvaa tarpeellisten suojaravintoaineiden saannin ja näin edistää terveyttä ja terveenä pysymistä. Aterian lisäksi on hyvin tärkeää huolehtia myös riittävästä nesteen saannista päivittäin. Nesteet helpottavat suoliston ja munuaisten toimintaa. Säännöllinen ulkoilu edistää vitamiinien imeytymistä elimistöön sekä antaa voimaa ja iloista mieltä.

Mäntsälän kunnassa ateriapalvelu on järjestetty terveyskeskuksen keittiöstä, jossa henkilökunta valmistaa terveellistä ja monipuolista ruokaa huomioiden erityisruokavaliot. Erityistoiveita huomioidaan silloin, kun se on mahdollista työajan ja resurssien puitteissa.

Ateriapalvelu toimii jokaisena viikonpäivänä. Ateriat kuljetetaan lämpökuljetuksena asiakkaiden koteihin.

Ruokalistaan on pyritty valitsemaan tavallisia suomalaisia ruokia.

Ateria koostuu seuraavasti:

  • pääruoka esim. lihakastike. perunat tai perunasose, lisäke (esim. lämmin vihannes, puolukka jne.), salaatti ja jälkiruoka
  • keittopäivä on noin yhden kerran viikossa, silloin lisänä on esim. sämpylä sekä leikkele ja jälkiruoka
  • laatikkoruoka on noin yhden kerran viikossa, silloin laatikon lisänä on lisäke, salaatti ja jälkiruoka

Sämpylä ja leikkele sisältyy ainoastaan keittopäivänä aterian yhteyteen. Ruokajuoma, leipä ja ravintorasva ei sisälly terveyskeskuksesta toimitettuun ateriaan.

Vuoden 2001 alusta on ollut mahdollista ateriapalvelun järjestäminen myös kyläkouluilla.

Mikäli olette kiinnostuneita kyseisestä ateriapalvelusta, niin ensimmäisenä tulisi ottaa yhteyttä Mäntsälän kunnan kotihoitoon.

Yhteystiedot:

Mäntsälän terveyskeskus / ruokailupalvelut
Kivistöntie 14, 04600 Mäntsälä
puh. (019) 264 5571

Mäntsälän kunta / Kotihoito
puh. (019) 264 5741, (019) 264 5742, (019) 264 5666

Takaisin ylös