Menu

Kiinnostus palveluntuottajan vaihtoon suurta Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilussa

Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilu TIEDOTE 13 / 2017 (3.10.2017)

Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilussa Järvenpään Aavan toimipiste avasi 500 uutta paikkaa valittavaksi 3.10. Paikat täyttyivät samana päivänä klo 13.00. Asiakkaiden kiinnostus valinnanvapauskokeiluun osallistumiseen Järvenpäässä on ollut suurta. Muissa toimipaikoissa valinnanvapauskokeilun alueella on tilaa ja ne ovat edelleen valittavissa.

Aiemmissa kyselyissä palveluntuottajaa vaihtaneet asiakkaat ovat maininneet suurimmiksi vaihdon syiksi nopeamman hoitoon pääsyn, palveluntuottajan hyvän sijainnin ja aiemman hyvän kokemuksen hoitopaikasta. 

Uusia palveluntuottajia tulossa valinnanvapauskokeiluun

Nurmijärveläiset saavat vihdoin oman palveluntuottajan mukaan kokeiluun. Diagnos terveyspalvelut Oy on jättänyt hakemuksen valinnanvapauskokeiluun lokakuun alussa.

Diagnos terveyspalvelut Oy palvelut ovat kokeilukuntien asiakkaiden valittavissa 11.10.

Mukana ovat toimipisteet sekä Nurmijärven Kirkonkylältä että Klaukkalasta. Aluksi Diagnos Oy ottaa yhteensä 500 asiakasta kumpaankin toimipaikkaan. Vuodenvaihteen jälkeen asia-kasmäärää on tarkoitus laajentaa ottamalla mukaan 1000 asiakasta lisää.

Myös Mehiläinen on ilmoittanut avaavansa uuden toimipisteen Järvenpäähän alkuvuonna 2018 ja hakevansa mukaan valinnanvapauskokeiluun uudella toimipisteellä.

Valinnanvapauskokeilu laajenee syksyllä

Valinnanvapauskokeilussa tuotetaan tietoa valinnanvapausmallien suunnitteluun ja toteutukseen sote-uudistusta varten.

Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilussa kokeillaan kolmea kokonaisuutta, jotka ovat vastaanottopalvelujen valinnanvapaus, paljon palveluita tarvitsevien asiakkaiden henkilökohtainen budjetti ja suun terveydenhuolto.

Henkilökohtaisen budjetin kokeilu ja suun terveydenhuollon palveluntuottajan suoran valinnan mahdollisuus alkavat syksyllä 2017 ja niistä tiedotetaan lisää myöhemmin.

-------

Lisätietoja

Pirjo Laitinen-Parkkonen, Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä, vt. johtaja
p. 040 182 5797, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Frank Ryhänen, Projektipäällikkö
p. 040 724 0869, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös