Menu

Keski-Uudenmaan uimavedet viileitä ja mikrobiologiselta laadultaan edelleen hyviä

kuyk

Tiedote 6.7.2017

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus haki 29.6.2017 uimarantavesien seurantanäytteitä Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven yleisiltä uimapaikoilta. Näytteistä tutkittiin Escherichia coli- bakteeri sekä suolistoperäiset enterokokit. Niiden määrät jäivät reilusti alle ohjearvojen kaikissa tutkituissa näytteissä.

Alkukesän epävakaa sää on pitänyt vesistöjen lämpötilat alhaisina. Yhdenkään seurantarannan veden lämpötila ei ylittänyt 20˚C rajaa. Lämpimintä vesi oli Tuusulan Häklin lammessa, jossa mittaustulos oli 19,0˚C. Kylmintä puolestaan Mäntsälän Hunttijärvessä, jossa veden lämpötila oli vain 14˚C. Viileät vedet ovat hillinneet levien kasvua. Sinilevää ei rannoilla havaittu.

 

Seurantanäytteet haettiin 29.6.2017 seuraavilta rannoilta (vesistö lihavoituna)

Järvenpää: Tuusulanjärvi Tervanokka & Vanhankylänniemi

Tuusula: Häklin ja Urheilupuiston lammet, Jokelan pohjavesilampi, Keravanjoki Kellokosken joenranta ja Rusutjärvi Hiekkarannankujan ranta

Mäntsälä: Keravanjärvi EU-ranta, Sahajärvi virkistysalueen ja Hautjärven rannat, Hunttijärvi Saaren ja Levannon rannat, Mustijoki Nummisten joenranta, Kilpijärvi Sälinkään ranta ja Isojärvi Onkimaan ranta

Nurmijärvi: Sääksjärvi Röykän ja Sääksin rannat, Valkjärvi Tiiran ja Lähtelän rannat, Herustenjärvi Herusen ranta ja Vaaksinjärvi Vaaksin ranta

Uimaveden laadusta tiedottaminen

 Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen nettisivuilta www.keskiuudenmaanymparistokeskus.fi löytyy uimarantojen PDF-muotoinen tulostaulukko, johon uimakauden aikana otettavien vesinäytteiden tulokset päivitetään sitä mukaa, kun tutkimustulokset valmistuvat. Näytetulokset löytyvät myös jokaisen seurannassa olevan uimarannan ilmoitustaululta.

Uimarantojen sinilevätilannetta voi seurata Suomen ympäristökeskuksen Järviwiki-verkkopalvelusivulta www.jarviwiki.fi. Järviwikiin voi ilmoittaa myös omat sinilevähavaintonsa, jos levää sattuu rannoilta löytymään.

Lisätietoja antaa vt. terveystarkastaja Juha Ojala, puh. 040 314 4715, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Alueen paikallislehdet

Mäntsälän Uutiset 
Lue lehteä ilmaiseksi

Etelä-Suomen Sanomat

Keski-Uusimaa

Takaisin ylös